Kredi muslukları açılıyor ucuz konut kredisi geliyor ev fiyatları nasıl etkilenir yükselir mi düşecek mi?

TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesi ile alt gelir grubuna yönelik kampanya düzenlenirken Emlak Konut kampanyası ile ise orta ve üst gelir grubuna yönelik yeni projeler geliyor. 0.69 faiz oranı ile konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkiler, ucuz kredi sonrası ev fiyatları yükselir mi, ne olur?
Kredi muslukları açılıyor ucuz konut kredisi geliyor ev fiyatları nasıl etkilenir yükselir mi düşecek mi?

Kiralık ev fiyatları vatandaşın cebini yakarken ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilere bekledikleri müjdeli haberler peş peşe gelmişti. İlk olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik olarak 250 bin sosyal konut projesi üretilirken yeni konut kampanyası ise sektör kulislerini hareketlendirdi. 

Daha öncede Emlak Konut tarafından düzenlenen konut seferberliği büyük ilgi görmüş o dönemde yüzde 0,99 faiz oranı ile verilen konut kredisi desteği ile sıfır konut satışları büyük oranda artmıştı. Konut fiyatlarına gelen zamlar ev kiralarına da yansırken vatandaş ev sahibi olmanın yollarını aramaya başlamış, Emlak Konut konut seferberliği 2022 kampanyası bu nedenle daha büyük bir heyecanla beklenmeye başlanmıştı. 

0.69 FAİZ ORANI İLE KONUT KREDİSİ VERİLMEYE BAŞLANIRSA EV FİYATLARI NASIL ETKİLENİR, KONUT FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Emlak Konut liderliğinde düzenlenmesi beklenen yeni konut seferberliği için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sektör temsilcileri ile bir araya geldiği özel bir toplantı düzenlendiği açıklandı. Toplantıda Bakan Nebati tarafından düzenlenen kampanyaya özel olarak satın alınacak olan evin tutarına göre belirlenecek olan faiz oranı ile konut kredisi desteği verileceği ifade edildi. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz...

 EKONOMİSTLERİN KONUT FİYATLARI YORUMU! EV FİYATLARI NE OLACAK?

Konut fiyatlarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren ekonomistler ise “Ağustos ayı itibariyle konut piyasasında bir durağanlıkla karşı karşıyayız, bu durağanlığın biraz daha devam edeceği düşüncesindeyim. İnşaat maliyetlerindeki artışlar düşmediği sürece arz talep dengesini sağlayamadığımız sürece fiyatlardaki yükseliş devam edecektir diye düşünüyorum” diyerek kredi musluklarının açılması durumunda ev fiyatlarının yükseleceği yönünde görüş bildirdiler. 

 Hatırlanacağı üzere hükümet tarafından düşen konut satışlarını desteklemek amacı ile pandemi döneminde yine konut kredisi destek paketi açıklanmıştı. O dönemde 12 ay ertelemeli olarak yüzde 0,79 faiz oranı ile verilen konut kredisi paketi rekor başvuru almış, ev fiyatları zam yağmuruna tutulmuş kampanyanın açıklandığı gece daha kredi başvurusu başlamadan ev fiyatlarına zam yapılmaya başlanmıştı.