Naci Görür 9 şiddetinde hissedilecek diyerek o ili uyardı! Deprem kapıya dayandı

Kahramanmaraş depremi için yaptığı uyarılar ile sık sık gündeme gelen Naci Görür yaşanan deprem ardından yeni deprem beklenen fay hatlarını belirterek uyarılarda bulundu. Beklenen İstanbul depremi ve büyük Marmara depremi açıklaması geldi.
Naci Görür 9 şiddetinde hissedilecek diyerek o ili uyardı! Deprem kapıya dayandı

Naci Görür 9 şiddetinde hissedilecek diyerek o ili uyardı! Deprem kapıya dayandı - Kahramanmaraş bölgesi hakkında yaptığı eski tarihli açıklamalar ile deprem tahmini birebir tutan Naci Görür yeni deprem uyarıları ile büyük yankı uyandırdı. 

6 Şubat Pazartesi günü Türkiye yeni güne Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17'de meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem haberi ile acı bir şekilde uyanmıştı. Milyonlarca kişi depreme uykusunda yakalanırken şiddetli deprem tam 11 ilde büyük bir yıkıma neden olmuş ve 46 binden fazla vatandaşımız yataklarında yakalandıkları depremde hayatını kaybetmişti. 

BİR SONRAKİ BÜYÜK DEPREM NEREDE OLACAK, İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ VAR MI, İSTANBUL DEPREMİ TAHMİNİ NE ZAMAN OLACAK?

Yaptığı deprem tahminlerinde hep Kahramanmaraş'ı uyaran deprem bilimci Prof. DR. Naci Görür bu seferde İstanbul depremi için uyarılarda bulundu. Asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş depreminde bu ilimizin yanı sıra Gaziantep, Hatay, Malatya, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ illeri de yıkıma uğramış binlerce bina çökerek enkaz haline gelmişti. 

 Yaşanan deprem felaketi nedeni ile gözler İstanbul'a çevrilirken Naci Görür yaptığı açıklamasında "Burada beklediğimiz deprem en son 1766... 250 senede bir büyük deprem üretiyor İstanbul'da. Evet periyodu bu. Marmara Bölgesi'nde deprem Marmara Denizi'nin içinde olacak. Yani Kuzey Anadolu fayının Marmara'nın iç kısmında olacak. Biz artık fay tartışmasını bırakalım. Bir gerçeklik var. Burada deprem olacak. 99'da deprem var, Şarköy'de 1912'de var. İkisinin arasındaki bölümde 1766'dan beri deprem yok" diyerek bunun da büyük bir sismik boşluk ürettiğini söyledi.

BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ ŞİDDETİ TAHMİNİ! MARMARA DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

Bu boşluğun Marmara depremi ile dolacağını belirten Naci Görür "Kıyıya yakın, kıyıdan 10 kilometre içeriye doğru gittiği yerlerde çoğunlukla depremin şiddeti 9 olacak. Kuzeye doğru çıkınca bu düşecek. Ve 8, 7 vs. düşecek. Aynı şekilde Anadolu yakasında da kıyıya paralel kesimlerde 9 şiddeti ve kuzeye doğru azalacak. Kimi yerlerde 10 şiddeti bile görülecek. Bu ciddi bir deprem şiddetidir" diyerek bu durumda yapılabilecek tek şeyin depreme iyi bir şekilde hazırlanmak olduğunu dile getirdi. 

NOT: Haberimiz Naci Görür'ün açıklamalarından derlenmiş olup, depremi önceden bilmek bugünkü teknoloji ile mümkün değildir. Yapılan açıklamalar kişilerin tahminlerinden ibaret olup kesinlik belirtmemektedir.