Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi tahmini! Üst üste 7'den büyük 2 deprem olabilir

Naci Görür İstanbul deprem tahmini ile korkuttu. Kahramanmaraş'ta üst üste aynı gün yaşanan 7'den daha yüksek deprem büyük bir yıkımı getirirken aynı riskin İstanbul için de olduğu açıklandı.
Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi tahmini! Üst üste 7'den büyük 2 deprem olabilir

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi tahmini! Üst üste 7'den büyük 2 deprem olabilir... Türkiye 6 Şubat 2023 Pazartesi gününe Kahramanmaraş'tan gelen acı deprem haberi ile uyanmış 7.7 şiddetindeki deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden olmuştu. 

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğle saatlerinde yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ilk depremde hasar almasına rağmen ayakta kalmayı başaran bazı binaların da yıkılmasına neden olmuş, can kayıplarını arttırmıştı. Yaşanan depremler Türkiye'nin kalbi olarak anılan İstanbul'da beklenen büyük deprem için alarm zillerinin çalmasına neden olmuştu. 

BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ ŞİDDETİ TAHMİNİ! NACİ GÖRÜR'DEN MARMARA DEPREMİ İÇİN YENİ TAHMİN GELDİ...

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli deprem profesörleri arasında gösterilen Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür yeni açıklamalarda bulundu. Yaptığı tüm açıklamalarda Kahramanmaraş bölgesine dikkat çeken ve bu bölgede büyük bir yıkıma neden olabilecek şiddetli deprem uyarıları yapan Naci Görür yaptığı başarılı deprem tahminleri ile asrın felaketi sonrasında büyük yankı uyandırmıştı. 

Naci Görür Kahramanmaraş depreminin bir benzerinin İstanbul için yaşanıp yaşanmayacağı sorusu üzerine "O kadar büyük değilse bile biraz daha küçük; 1766’da arka arkaya meydana gelen depremler var. Bir de biri 9 saat arayla olmuş, İstanbul’da üç ay arayla... 

Biz fayın tek kırılacağını düşünüyoruz ama o da ihtimal dâhilinde tabii. Aynen 1766’da olduğu gibi, şimdi de olabilir. Teorik olarak mümkün ama biz ağırlıklı olarak tek seferde kırılacağını düşünüyoruz. 1766’da üç ay arayla olmuş. Onun o kadarını bilmek mümkün değil ama iki tane üst üste deprem de olabilir. 7’lik depremlerin artçıları da fazla olur, bir sene de devam eder" diyerek deprem riskinin her zaman olduğunu belirtti. Üst üste ikinci deprem için ise tetiklenen depremin söz konusu olabileceğini belirten Naci Görür böyle bir senaryoda 7 üzerinde bir deprem beklenebileceğini ifade etti. 

NOT: Burada yer alan bilgiler Naci Görür'ün açıklamalarından derlenmiş olup bilgiler söz konusu kişilerin tahminlerinden oluşmakta olup kesinlik içermemektedir. Depremi önceden kesin olarak bilmek ve doğru tahmin etmek günümüz teknolojisi ile mümkün değildir.