Bu şartlardan 3 tanesini taşıyan Türkler en düşük 29.000 TL maaşla hemen iş başı yapacaklar! Almanya fırsat kartı ile Türk işçi alımı yapıyor

Türklerin 2. Almanya çıkartması başlıyor! Bu şartlardan 3 tanesini taşıyan Türkler en düşük 29.000 TL maaşla hemen iş başı yapacaklar. Almanya Türk işçi alımı başvuru şartları neler, kimler iş başvurusu yapabilir?
Bu şartlardan 3 tanesini taşıyan Türkler en düşük 29.000 TL maaşla hemen iş başı yapacaklar! Almanya fırsat kartı ile Türk işçi alımı yapıyor

Tüm zamanların en büyük işçi krizini yaşayan Almanya yabancı işçi alımını hızlandırırken Chancenkarte programını devreye almıştı. Söz konusu program ile Almanya'ya çok sayıda işçi alımı yapılırken öncelik Türk işçilere verildi. Almanya'da işçi sendikaları ve dernekleri tarafında yapılan çağrılar sonrasında hükümet zorunlu olarak Chancenkarte programını uygulamaya alma kararı almıştı. 

Alman hükümeti tarafında yapılacak olan yasal düzenleme ile Chancenkarte programında yeni düzenlemeye gidilecek ve AB dışından kalifiye iş gücünün Almanya’da çalışması mümkün kılınacak. Amerika'da uygulanan Green Card uygulamasının bir benzeri olacak bu uygulama ile ülkenin yaşadığı kalifiye işçi sorununun aşılması planlanıyor. 

İŞ TEKLİFİ OLMADAN DA ALMANYA'DA İŞÇİ OLARAK ÇALIŞABİLECEKSİNİZ! ALMANYA FIRSAT KARTI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil tarafından yapılan açıklama ile Çalışma Kartı programı duyurulmuş ve bu kart sayesinde Almanya'da somut iş teklifi sunulmayan kişilerde çalışma fırsatı elde edecekler. Puanlama sistemine tabi tutulacak adaylar bu 4 şarttan 3 tanesini taşımaları durumunda Almanya'da çalışma fırsatı elde edecekler. 

Bu şartlardan 3 tanesini taşıyan Türkler en düşük 29.000 TL maaşla hemen iş başı yapacaklar! Almanya fırsat kartı ile Türk işçi alımı yapıyor

En az 3 senelik mesleki deneyim,

Üniversite mezunu olmak ya da mesleki beceriye sahip olmak,

Almanya'da önceden yaşamış olmak ya da Almanca dil bilgisine sahip olmak, 

35 yaşını doldurmamış olmak. 

ALMANYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR, 2022 YILINDA KAÇ TL ÖDENİYOR, KAÇ EURO?

Türkiye'den farklı olarak Almanya'da ülke genelinde uygulanan bir asgari ücret sistemi bulunmuyor ve şehirlere göre asgari ücret farklılık gösteriyor. Ülke ortalaması baz alındığı takdirde ise asgari ücret 2022 yılı için 1621 Euro üzerinden hesaplanıyor. Bugünkü kur üzerinde hesaplandığında ise yaklaşık olarak 29 bin TL olarak gerçekleşiyor. 

CHANCENKARTE PROGRAMI NEDİR, NE İŞE YARAR?

Almanya büyük bir işçi krizi yaşarken yaşanan sorunların çözümü için hayata yeni geçirilen fırsat kartı ile işçi alımının daha da kolaylaştırılması amaçlanıyor. Yabancı kalifiye çalışanları kapsayan düzenleme sayesinde bu kişilerin Almanya'ya gelişi kolaylaştırılacak. Böylelikle yabancı işçiler Almanya'da bulundukları süre boyunca iş arama fırsatı elde edebilecekler. Ancak Almanya'da iş arama döneminde kendilerini idame ettirecek olan maddi duruma ve birikime sahip olduklarını kanıtlamak ile yükümlü tutulacaklar.