Gençlik ve Spor Bakanlığı 1.017 sürekli işçi alımı duyurusu! Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 1.017 sürekli işçi alımı yapılacağı açıklandı. Personel alım duyurusunu Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaparken başvuru tarihleri de belli oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı 1.017 sürekli işçi alımı duyurusu! Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarında personel alımlarına dair önemli bir gelişme yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir son dakika açıklaması yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 1.017 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı sürekli işçi alımı ne zaman?

ALIMI YAPILACAK İŞÇİLERİN KADRO DAĞILIMLARI NASIL OLACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu alımı yapılacak olan 1.017 sürekli işçinin kadro dağılımları hakkında da bilgi verdi. Buna göre 767 sürekli temizlik işçisi, 144 engelli sürekli temizlik işçisi, 106 eski hükümlü sürekli temizlik işçisi alımı yapılacak. Alımı gerçekleştirilecek olan sürekli işçilerin tamamı temizlik işçisi sınıfında istihdam edilecekler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1.017 sürekli işçi alımı başvurularına dair detaylar da belli oldu. Buna göre sürekli işçi adayları başvuru işlemlerini 8 Ağustos 2022 ile 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapabilecekler. Sürekli işçi başvuruları İŞKUR’un internet sitesi üzerinden alınacak. Ayrıca adaylar Alo 170 ile İŞKUR hizmet noktalarından da iş başvurusunda bulunabilecekler.

İŞE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun duyurduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarında istihdam edilecek 1.017 sürekli işçinin işe alım sürecinin nasıl olacağı da açıklandı. Adaylar İŞKUR üzerinden başvurularını yaptıktan sonra başvurusu geçerli adayların bir listesi çıkarılacak. Bu liste üzerinden 31 Ağustos Çarşamba günü kura çekimi yapılacak. Noter huzurunda gerçekleşecek olan kura çekimini adaylar da izleyebilecekler. Kura çekiminin ardından sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte belirlenecek sınav yerlerinde sözlü sınava alınacaklar. Bu şekilde işe alınacak sürekli işçiler belirlenecek.