Orman Genel Müdürlüğü 56 şehirde personel alımı yapacak: Yazılı veya sözlü sınav şartı yok!

Devlet kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımları devam ediyor. Çeşitli devlet dairelerine yönelik gerçekleştirilen personel alımlarında Orman Genel Müdürlüğü’ne de 338 sözleşmeli personel alımı yapılacak. OGM personel alımı detayları…
Orman Genel Müdürlüğü 56 şehirde personel alımı yapacak: Yazılı veya sözlü sınav şartı yok!

Devlet eliyle kamu kurum ve kuruluşlarına sözleşmeli ve sürekli personel alımları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda hızlanan personel alımlarında son olarak Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Öte yandan 2022 yılında birçok bakanlık bünyesinde, belediyelerde, kamu kurum ve kuruluşları ile bu kurumlara bağlı diğer kuruluşlarda, devlet dairelerinde personel alımları hızlanmıştı.

Bununla birlikte bir personel alımı ilanı da Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) geldi. Elde edilen bilgilere göre OGM tarafından 56 şehirdeki taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere 338 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Vatandaşlar OGM personel alımı detaylarını ve başvuru tarihlerini merak ediyor. İşte detaylar…

338 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

Bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlara, müdürlüklere ve çeşitli kurumlara personel alımları devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alım ilanı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü’nün taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere “yazılı ve/veya sözlü sınav olmaksızın, KPSS (B) grubu puanı esas alınmak suretiyle” toplamda 338 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu personel alım ilanında, alım yapılacak olan meslek ve branşlar da belirlendi. OGM 338 sözleşmeli personel alımlarında hangi branşlarda istihdam sağlanacak?

ALIM YAPILACAK MESLEKLER VE KADROLAR

Orman Genel Müdürlüğü 56 şehirde personel alımı yapacak: Yazılı veya sözlü sınav şartı yok!

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 338 sözleşmeli personel alımı ilanında yer alan bilgilere göre alım yapılacak olan meslekler ve kadrolar arasında şunlar bulunuyor:

  • Mühendis,

  • Avukat,

  • Biyolog,

  • Tekniker,

  • Teknisyen,

  • Büro personeli,

  • Koruma ve güvenlik görevlisi,

  • Şoför,

  • Temizlik görevlisi.

BAŞVURU TARİHLERİ VE BAŞVURU ADRESİ

Orman Genel Müdürlüğü’nün personel alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için söz konusu alımlarda başvuru tarihleri de belirlendi. Buna göre adaylar 1 – 10 Eylül 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek. Adayların e-Devlet üzerinden “Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” ve “Kariyer Kapısı isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresleri üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor.