ABD'li bankadan seçim sonrası dolar tahmini! Kılıçdaroğlu ya da Erdoğan kazanırsa 1 dolar ne olur?

Cumhur ittifakının adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak açıklanırken sonunda beklenen millet ittifakı adayı da Kılıçdaroğlu olarak ilan edilmişti. Olası seçim sonuçları ile dolar kuru tahmini beklentisi kaç TL olur açıklandı!
ABD'li bankadan seçim sonrası dolar tahmini! Kılıçdaroğlu ya da Erdoğan kazanırsa 1 dolar ne olur?

ABD'li bankadan seçim sonrası dolar tahmini! Kılıçdaroğlu ya da Erdoğan kazanırsa 1 dolar ne olur? 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimler için Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanması ile yarış hız kazanmıştı. Hatırlanacağı üzere Cumhur ittifakının adayı bir kere daha MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak ilan edilmişti.

Bu sene seçime altılı masa olarak katılmaya karar veren millet ittifakı adayı ise son derece sancılı geçen bir sürecin ardından beklendiği üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan edilmişti. Adayların belli olmasının ardından yeni seçim anketleri açıklanmaya başlanırken seçim sonrası dolar kuru için ABD'li bankadan yeni tahmin geldi. 

SEÇİM SONRASI DOLAR TAHMİNİ BEKLENTİSİ! SEÇİMİ KİM KAZANIRSA DOLAR NE OLUR, DÜŞER Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Seçim yarışına girecek adayların yavaş yavaş netleşmeye devam ettiği dönemde ekonomiye yönelik beklentiler de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Seçim sonrası hangi partinin kazanacağına dair son anket sonuçları açıklanırken aynı zamanda hangi adayın kazanması durumunda dolar kuruna yönelik beklentiler de açıklanıyor. Bu tahminlerden birini de ABD'li banka Wells Fargo açıkladı. 

Wells Fargo ekonomisti Brendan McKenna tarafından hazırlanan raporda Türkiye seçimleri ve seçim sonrası ekonomik beklentiler açıklandı. Yayımlanan raporda “Bağımsız bir merkez bankası restore edildiğinde ve ortodoks bir para politikası çerçevesi uygulandığında, lira modern tarihin en büyük rallilerinden birini yaşayabilir” diyerek muhalefetin seçimi kazanması durumunda dolar kurunun düşeceği iddia edilerek 2023 yıl sonu dolar tahmini 15 TL bandında yer aldı. 

Raporda AK Parti'nin seçimi kazanması durumunda olacaklar ise "Değişiklik senaryosunun merkezinde sürdürülemez ekonomik koşullar var. Depremlere sonrası oluşan tepki de Millet İttifakı’nın ivme kazanmasına anlamlı bir şekilde katkıda bulunuyor. Bize göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve devam ederse, Türk lirası muhtemelen seçim döneminin sonuna kadar mevcut seviyelerde seyredecek. Daha uzun vadede ekonomik eğilimler ve para politikası çerçeveleri değişmedikçe, lirada 2024’ün ortalarına kadar bir defaya mahsus büyük değer kayıpları gerçekleşebilir" denilerek bu durumda dolar kurunun güçleneceği ve yükseleceği ifade edildi. 

NOT: Söz konusu haberimiz ismi geçen kuruluş tarafından yayımlanan rapordan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.