Asgari ücrete yeni vergi desteği gündemde! Formül kabul edilirse yeni zamlı maaş 11.759 TL olacak

Deprem nedeni ile ekonomi büyük bir darbe alırken öncelik depremde ağır yıkıma uğrayan 11 ilin yeniden ayağa kaldırılmasına verilmişti. Bu kapsamda asgari ücret için yeni bir formül daha geliştirildi.
Asgari ücrete yeni vergi desteği gündemde! Formül kabul edilirse yeni zamlı maaş 11.759 TL olacak

Asgari ücrete yeni vergi desteği gündemde! Formül kabul edilirse yeni zamlı maaş 11.759 TL olacak - Türkiye 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen deprem felaketi nedeni ile büyük bir yıkım yaşarken deprem asrın felaketi olarak tarihe geçmişti. 

Yaşanan deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Diyarbakır illerinde binlerce binanın yıkılmasına 48 bine yakın vatandaşımızın da hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Depremin yaralarını sarmak adına bölgenin yeniden ayağa kaldırılması adına çok sayıda destek devreye sokulurken asgari ücret için de yeni bir formül arayışı başladı. 

OHAL İLAN EDİLEN 11 İLDE ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM FORMÜLÜ! 

Depremin yarattığı tahribat nedeni ile bölgede 3 aylık OHAL ilan edilirken afet bölgesi kapsamına giren Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Elazığ, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Diyarbakır illeri için pek çok destek paketi uygulamaya alınmıştı. Türk ekonomisinin yüzde 10'luk bölümünü oluşturan deprem bölgesi için sanayi üretiminin desteklenmesi büyük önem taşırken yeni bir formül ortaya atıldı. 

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM İÇİN 2 FARKLI FORMÜL DÜŞÜNÜLÜYOR! 

Deprem bölgesinde çalışan kişilerin desteklenmesi amacı ile 2 farklı vergilendirme formülü üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki ödemelerin asgari ücretin brütü kadarki kısmına ilişkin prim muafiyeti sağlanması. Bu formülün devreye alınması durumunda yüzde 14'lük SGK primi ve yüzde 1'lik işsizlik sigortası primi alınmayacak. Bu formül devreye alınırsa asgari ücret 11.759 TL olacak ancak çalışanlar 10.008 TL maaş alacaklar. 

İkinci formülde ise bir süreliğine işveren payı ve işveren işsizlik sigortası priminin işveren tarafından doğrudan işçiye ödenmesi ve bu sayede 11.759 TL olarak maaş ödemesi yapılması. Bu formüllerin kabul görmesi durumunda 11 ilde çalışan asgari ücretlilerin maaşı 11.759 TL olacak. Yeni düzenlemenin bölgeden başlayan deprem göçünü durdurması amaçlanıyor.