Bakan Soylu duyurdu bankalarda yeni dönem o tarihte başlıyor! Eski kimliklerle bankalarda işlem yapılmayacak

Eski kimliği olanlara duyuru geldi! Yeni kimlik belgesi almayan ve eski kimlik belgesi olan kişilere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dakika duyurusu yaptı. Bankalarda eski kimlikle işlem yapılmayacak mı, eski kimlik belgesi geçerli mi, ne zaman kullanılmayacak?
Bakan Soylu duyurdu bankalarda yeni dönem o tarihte başlıyor! Eski kimliklerle bankalarda işlem yapılmayacak

Türkiye teknolojik gelişmeleri e-Devlet sistemine entegre ederek vatandaşların hayatlarına pek çok kolaylık getirirken kimlik kartları içinde yenilik kararı alınmıştı. Alınan yeni karar doğrultusunda eski kimlik kartları yerine yeni çipli kimlik kartı sistemine geçiş yapılmış, isteyen kişilere kimlik ve ehliyeti tek bir kartta kullanma kolaylığı tanınmıştı. 

Eski kimlik kartlarının yenilenmesi sürecinde vatandaşa kolaylık sağlanması ve nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşanmasının önüne geçilmesi adına eski kimlik yenileme süresi 31 Aralık2023 olarak belirlenmişti. Ancak eski kimliklerin kullanım alanları daraltılarak vatandaşın bir an önce yeni kimliklere geçişin sağlanması için adımlar atılmaya başlanmıştı. Bu adımlardan biri de bankacılık sektörü için atılıyor. 

ESKİ KİMLİKLER NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ, SON GEÇERLİLİK TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK?

Eski kimlikler alınan kararla 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli kabul edildiği için bankalarda da eski kimlik belgesi ile işlem yapılmasına olanak sağlanıyordu. Ancak konu hakkında son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Bakan Soylu Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğü'nü ziyaret ederek burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Soylu "Bu yıl 700 bin pasaport vermeyi planlıyorduk ancak 650 bin verdik. Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşacağız. Birçok yerde de tapu kadastroda da artık suistimalin önüne geçilecek. Elektronik doğrulama sistemi devreye girecek" diyerek bir büyük değişimin de bankacılık sisteminde olacağını duyurdu. 

ESKİ KİMLİKLER BANKADA GEÇERLİ Mİ, ESKİ KİMLİKLE BANKADAN PARA ÇEKİLİR Mİ?

Bakan Soylu yeni kimliklerin kullanımı hakkında yaptığı açıklamasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK ile ortak bir çalışma hakkında müzakerelerin devam ettiğini belirterek "BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" diyerek bankalarda eski kimlik kartı ile artık işlem yapılamayacağını söyledi. Yeni düzenlemeye geçiş tarihi hakkında ise bir açıklama gelmezken iki kurumun yürüteceği müzakerelerin ardından yeni sisteme geçiş süreci ile tarihte belirlenecek.