Bakan'dan yeni EYT yasası açıklaması var bu sefer EYT'nin çıkacağı tarihi duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca çalışanın beklediği flaş açıklamalarda bulundu. EYT ne zaman çıkacak, EYT'de son durum ne, son dakika gelişmesi bugün Bakan Bilgin ne açıkladı, EYT yasası ne zaman meclise gelecek?
Bakan'dan yeni EYT yasası açıklaması var bu sefer EYT'nin çıkacağı tarihi duyurdu!

Bakan'dan yeni EYT yasası açıklaması var bu sefer EYT'nin çıkacağı tarihi duyurdu! 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme sonrasında emeklilik için aranılan prim gün sayısı ve hizmet yılını doldurmasına rağmen milyonlarca kişi yaş şartına takılarak emeklilik hakkını yitirmişti. Emekli olma hakkını yitiren kişiler Emeklilikte Yaşa Takılanlar derneği çatısı altında toplanırken pek çok kişi bu süreçte yaş şartını doldurarak emekli olsa da milyonlarca kişi emeklilik mücadelesine devam etmişti. 

Süreçte AK Parti ilk kez konu hakkında olumlu bir açıklama yapmış ve EYT için çalışmaların resmen başladığı ilan edilmişti. Devam eden çalışmalar ile gözler meclise çevrilirken hazırlanan EYT yasa taslağı, EYT şartları ile EYT çıkınca emekli olacak kişiler merak konusu olmuştu. Konu hakkında bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT yasa tasarısının son durumu hakkında bilgi verdi. 

EYT YASA TASLAĞINDA SON DURUM NE, EYT YASASI NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için gelecek müjdeli haberi beklerken konu hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli olmak isteyen milyonlarca kişi EYT yasasını beklemeye başlarken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin son derece kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirterek "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim" sözleri ile heyecan yarattı. 

 EYT yasasının Aralık ayında meclise sunulacağı belirtilirken yasanın erken meclise gelmemesinin nedeni ile yasa çıksa bile düzenlemenin 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girmesi olarak gösterildi. Yani EYT Kasım ayında çıksa bile EYT'lilere emeklilik maaşı en erken Ocak ayında ödenmeye başlayacak ve erken ödeme yapılmayacak. 

 EYT ÇIKINCA KİMLER HEMEN EMEKLİ OLABİLECEK, EYT'Lİ SAYILANLAR VE EYT KAPSAMI İÇİNE GİRENLER KİMLER?

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde olan kişiler EYT'li olarak kabul edilirken hemen emekli olacak kişiler ise yasa taslağının açıklanması ile belli olacak. Ancak konuşulan en güçlü formül prim gün şartına göre kademeli emeklilik getirileceği yönünde ağırlık kazanıyor.