Çocuğu olan aileler dikkat! Çocuklu ailelere devlet desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar ile çocuklu ailelere devlet desteği kararı Resmi Gazete ile yayımlandı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 3.300 TL, üniversite öğrencilerine 5 bin 500 TL destek ödemesi yapılacak.
Çocuğu olan aileler dikkat! Çocuklu ailelere devlet desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Çocuğu olan aileler dikkat! Çocuklu ailelere devlet desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlandı - Devletin yeni destek kararları peş peşe Resmi Gazete ile yayımlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile çocuklu ailelere devlet desteği olarak para yardımı ödemesi yapılacağı açıklandı. 

Gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni destek paketlerini açıklamış, çocuğu okula giden ailelere artan kırtasiye giderleri ve yükselen enflasyon nedeniyle yeni maddi yardımlar yapılacağını ilan etmişti. Açıklanan destek paketleri için hem başvuru ekranı açıldı hem de başvurusunu tamamlayan çocuklu ailelerin hesaplarına destek ödemeleri yapılmaya başlandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇOCUKLU AİLELERE EĞİTİM DESTEĞİ YARDIMI MÜJDESİ! 

Kabine toplantısının ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sosyal yardım hakkı olan ailelere mensup olan ve devlet okullarının ortaokul kademesinde okuyan öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi halinde net asgari ücret tutarının yüzde 60'ına kadar, yükseköğretimde eğitim alan öğrencilerine de net asgari ücret tutarı kadar dönem arası verilecek bir biçimde başarı desteği sağlayacağız. Aynı zamanda 4 yıllık yükseköğretim örgün öğretimde okuyan aynı kapsam içinde olan öğrencilere de aylık olarak 100 lira destek ödemesi vereceğiz.

YÖK tarafından belirlenen ve dünya genelinde ilk 500 üniversiteye girme hakkını alan aynı kapsam içindeki öğrencilere de devletinin her zaman yanında olduğunu hissettirmesi için onlara bir başarı desteği sağlayacağız. Sosyal yardım desteği alan hanelerin meslek lisesinden mezun olan öğrencilerinin lise eğitimini tamamladıktan sonra devletin meslek edindirme kurslarına alarak iş hayatına atılmasına destek olacak şekilde net asgari ücrete orantılı olarak belirlenen bir destek olacak. Yine aynı durumda olan ailelerin çocuklarının işe girmeleri için gerekli olan merkezi sınavlar ile birlikte bilim, spor ve sanat alanında düzenlenen yarışmalara katılanların da tüm ihtiyaçları tarafımızdan karşılanacaktır" diyerek çocuklu ailelere yönelik çok sayıda yardım açıklamasında bulunmuştu. 

BAŞVURU EKRANI AÇILDI, KİM KAÇ TL DEVLET YARDIMI ALACAK?

Hali hazırda devlet tarafından yapılan sosyal yardımlardan yararlanan ailelerin çocukları için e-Devlet başvuru ekranı da açıldı. Bu kapsamda aranılan şartları taşıyan çocuklar ortalamalarına göre ilkokul, ortaokul ve lise seviyesi için 3 bin 300 TL, üniversite seviyesi için ise 5 bin 500 TL destek ödemesi alacaklar.