Devletten hastalara yeni destek! Maaş bağlanıyor, her ay 5.098 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hastalar için sosyal destek sağlıyor. Hastaları maaşa bağlayan bakanlık buna dair koşulları açıkladı.
Devletten hastalara yeni destek! Maaş bağlanıyor, her ay 5.098 TL yardım!

Türkiye’de sosyal yardımlar oldukça önemli bir hale geldi. Ekonomik sıkıntılar artıp geçim sorunları patlayınca sosyal yardım alacak vatandaşların sayısı da yükseldi. Bu da sosyal yardımlara yönelik çok büyük bir ilginin doğmasına neden oldu. İnsanlar kendilerine hangi sosyal yardımın verilebileceğini araştırıyorlar. Oldukça yaygın sosyal yardımlar biliniyor ama bazı özel sosyal yardımlar vatandaşlarca bilinmiyor. Bilinmediği için de sosyal yardım alabilecek durumda olan çoğu vatandaş bu devlet desteklerinden mahrum kalıyorlar.

HASTALARA AYLIK SOSYAL YARDIM!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu sosyal yardımlar içerisinde bazı destekler çok az biliniyor. Bunların başında da hastalara verilen sosyal yardım geliyor. Bu yardımı alabilecek durumda olup da alamayan vatandaşların sayısının çok yüksek olduğu bildirildi.

Aile Bakanlığı kronik hastalara maaş bağlıyor. Her ay düzenli olarak bu hastalara ödeme yapılıyor. Bu yapılan ödemelerin hangi koşullarda verildiği de belli oldu.

Kronik hastalık yardımı adı altında verilen bu sosyal destekten yararlanmak için iki hastalıktan birisine yakalanmış olmak gerekiyor. Buna göre tüberküloz ve SSPE hastalıkları yardım kapsamında bulunuyor. Bu hastalığa yakalananlara devlet nakit yardım imkanı sağlıyor.

Belirlenen hastalıklara sahip olan kişiler diğer önemli hastalıklardan ayrı değerlendiriliyorlar. Bu hastalıklarda kişiler iş gücü kaybı yaşamaktalar. Kronik de bir rahatsızlık olduğu için bununla yaşamak zorundalar. Çalışamayacakları için maddi kaybı olacak bu kişilerin tedavilerini aksatmamaları gerekiyor. Bu süreçte yaşam maliyetlerinin de karşılanması gerekiyor. İşte bu noktada devreye Aile bakanlığı giriyor. Bakanlık bu kişilere maaş bağlıyor ve aylık düzenli olarak ödeme yapıyor. Böylece bu hastalıkların tedavisi desteklenmiş oluyor.

Kronik hastalık yardımı olarak hak sahibi vatandaşlara Aile bakanlığı her ay ödeme yapıyor. Aylık olarak yapılan bu ödemelerin güncel aylık tutarı 5.098 TL olarak açıklandı. Her ay bu para vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ayrıca bu sosyal yardıma Ocak ayında memur maaş zammı kadar artış yapılacak.