Dolar ve altın için İslam Memiş 2023 tahmini yaptı ibre tersine dönecek hazır olun diyerek uyardı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş son dolar ve altın yorumu ile 2023 yılına ilişkin beklentilerini açıkladı. Yatırımcıların en çok sorduğu altına mı dolara mı yatırım yapmalı, altının mı doların mı getirisi daha yüksek sorusuna yanıt verildi.
Dolar ve altın için İslam Memiş 2023 tahmini yaptı ibre tersine dönecek hazır olun diyerek uyardı

Ekonomik olarak yaşanan belirsizlikler yatırım araçlarının fiyatlarının da dalgalı olarak ilerlemesine neden olurken özellikle de dolar kuru ve altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve belirsizlik dikkat çekmişti. 2021 senesinde rekordan rekora koşan ve kelimenin gerçek anlamı ile "altın yılını" yaşayan altın yatırımcısı yıl sonunda başlayan düşüş ile şok yaşamıştı. 

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından başlatılan agresif parasal sıkılaşma politikasından olumsuz etkilenen altında sert düşüş yaşanmıştı. Özellikle de yüksek fiyatla altın alan ve terste kalan kişiler endişe yaşarken altın dönem dönem yükselişe geçse de yaşadığı her yükseliş atağı güçlü dolar endeksi tarafından olgunlaşmadan kesilmişti. Dolar kuru ve altın fiyatları hakkında 2023 tahminleri araştırılmaya başlanırken konu hakkında bir son dakika yorumu da Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapıldı. 

DOLAR MI ALTIN MI ALMALI, HANGİ YATIRIM ARACI DAHA ÇOK KAZANDIRIYOR?

Dolar kuru ve altın fiyatları hakkında yeni tahminlerini açıklayan İslam Memiş doların bir yatırım değil ödeme aracı olduğunu belirterek "Dolar TL kuru ile gram altını kıyaslama yaptığımız zaman halk bunu enflasyona karşı bir ödeme aracı olarak görüyor. Ancak net rakamları ben size hemen sıcağı sıcağına vereyim. Son 20 yıllık getiriye baktığımız zaman gram altın/TL fiyatı yüzde 6290’lık bir getiriye sahip.

  Borsa İstanbul endeksi yüzde 1703 puanlık bir getiriye sahip oluyor. Euro, yılda 1215’lik getiriye sahip. En çok konuşulan yatırım aracı olan dolar kuruda yüzde 908’lik bir getiri ile dördüncü sırada yer alıyor. En çok konuşulan ama en az değer kazandıran bir enstrümandan bahsediyoruz" diyerek çok konuşulmasına rağmen dolar kurunun gram altın kadar yüksek getirisi olmadığını söyledi. 

 2023 YILI ALTIN FİYATLARI VE DOLAR KURU TAHMİNLERİ! 2023'TE 1 DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Altın fiyatları hakkında yeni tahminlerini ve öngörülerini açıklayan İslam Memiş 2023 yılının hemen başında gram altın fiyatı tahmini olarak 1.400 TL rakamını açıklarken dolar kurunda ise düşüş beklediğini belirterek kesin rakam vermedi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.