Dünyaca ünlü bankalardan altın fiyat tahminleri! 2023 yıl sonunda ons altın bu fiyatı görecek!

Altın piyasasına dair dikkat çekici değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Fransızların dev bankası Societe Generale ekonomistlerinden altın fiyatlarına dair yeni yorumlar yapıldı.
Dünyaca ünlü bankalardan altın fiyat tahminleri! 2023 yıl sonunda ons altın bu fiyatı görecek!

Altın piyasasında fiyat hareketleri tüm dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Ons altın 1.755 dolar seviyesinde sıkışırken bundan sonra meydana gelecek fiyat hareketlerinde büyük bir belirsizlik yaşanıyor. FED baskısını biraz olsun üzerinden atan altın piyasası bundan sonra yeni bir sıçrama için fırsat kolluyor. Ancak buna karşın altın fiyatlarında düşüş ihtimali de cepte duran bir seçenek olarak kalmaya devam ediyor.

PORTFÖYLERDE ALTIN TUTULMALI!

Altın fiyatlarına dair Fransızların dev bankası Societe Generale’nin ekonomistleri yeni değerlendirmeler yaptılar. Dünyada para politikalarında sıkılaştırma eğilimlerinin devam ettiğini belirten kıdemli ekonomistler böyle piyasa ortamlarında genellikle büyük risklerin yaşandığına dikkat çektiler. Yatırımcıların olası bir kötü sürprizle karşılaşmamaları için portföylerinde bir miktar altın tutmalarını öneren ünlü ekonomistler bunun dengeleyici bir etki yapacağını iddia ettiler.

2023 YIL SONU ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Societe Generale ekonomistler altın alımlarını tavsiye etseler de altın fiyat tahminlerinde hiç de umut verici olmadılar. 2023 yılının son çeyreğinde ons altının 1.650 dolar olacağını belirten Societe generale ekonomistleri 2025 yılına kadar ise ons altında 1.900 dolar seviyesinin görülebileceğini tahmin ettiler.

ALTIN PİYASASINDA YÖN ARAYIŞI

Bir diğer dünyaca ünlü finans kuruluşu Credit Suisse ise altın fiyat tahminini açıkladı. Ons altının 200 günlük ortalaması 1.801 dolar seviyesinin altında baskı görmeye devam edeceği bildirildi. Kıdemli analistler 55 günlük ortalama olan 1.685 dolar seviyesine geri dönülmesi halinde altın fiyatlarının aşağı yönlü hızlanabileceğini ifade ettiler. Credit Suisse tarafından yayınlanan rapora göre altın piyasası halen daha kendisine bir yön tayin etmiş değil.

1.620 DOLAR İMKANSIZ DEĞİL!

Dünyaca ünlü finans kuruluşlarından ANZ ise altın raporunda, “Ons altın fiyatının 1.800 dolar üzerinde fiyatlanması yükseliş eğiliminin başladığını doğrulamak için çok önemli bir veri olacak. Ancak altın fiyatlarının 2022 bitmeden bu seviyeye çıkmasına ihtimal vermiyoruz. Şu anda ons altının 1.700 dolar seviyesinden destek almasını bekliyoruz. Lakin yakın vadede ons altın 1.620 dolar seviyesini de test edebilir. Bu kimseye sürpriz olmamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Not: Altın piyasasına dair yapılan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yaomak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.