İlk rakamlar geldi! Araçlarda ÖTV düzenlemesi ile sıfır araba fiyatları kaç TL düşecek, ne kadar ucuzlar?

Dün akşam CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan araç fiyatlarına ÖTV indirimi sonrası bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV düzenlemesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki, sıfır araç fiyatlarına ÖTV indirimi gelirse fiyatlar kaç TL, ne kadar olur?

Sıfır araç fiyatları için yaşanan ÖTV indirimi açıklamaları gündemi bomba gibi sallamıştı. Peş peşe gelen açıklamalar ve karşı hamleler ile araba sahibi olmak istiyorum diyen kişileri heyecanlandıran gelişmeler yaşanırken bu hamlenin sıfır araç fiyatlarına olan etkisi merak konusu olmuştu. 

İlk olarak dün akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile ÖTV indirimi sözü verirken sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile ÖTV indirimi ve artırımı için yetki kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verildi. 

SIFIR ARAÇ FİYATLARINA ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Dün sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile herkesi saat 22:00'de sosyal medya hesabını takip etmeye davet eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi "adaylığını mı açıklayacak yorumlarının yapılmasına neden olmuştu. Saat 22:00'de yine evinin mutfağından çekmiş olduğu bir video yayımlayan Kemal Kılıçdaroğlu araç almak isteyen kişileri uyararak araba almamalarını ve kendilerinin iktidara geldikten sonra vatandaşa ÖTV indirimi ile ikinci el araç fiyatına sıfır araç satacaklarını açıklamıştı. 

 Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamanın hemen ardından gece yarısı yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) kapsamında Cumhurbaşkanına ÖTV oranını 3 katına kadar çıkarma ve düşürme yetkisi verilmişti. 

 Yaşanan gelişmeler sosyal medyada büyük bir dalgalanma yaşanmasına neden olurken sıfır araç fiyatlarına ÖTV indirimi gelmesi durumunda araç fiyatlarının düşeceği noktada merak konusu olmuştu. 

İlk rakamlar geldi! Araçlarda ÖTV düzenlemesi ile sıfır araba fiyatları kaç TL düşecek, ne kadar ucuzlar?

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ, ÖTV DÜŞERSE SIFIR ARAÇ FİYATLARI NE KADAR UCUZLAR, DÜŞECEK?

Sıfır araç fiyatları için yapılacak olan olası bir ÖTV düzenlemesi ile sıfır araç fiyatlarında büyük bir indirim yaşanacak. Örneğin Yeni Polo 1.0 TSI 95 PS Manuel satış fiyatı için 557 bin liralık satış fiyatı 327 bin liraya düşmüş olacak. Yani toplamda 230 bin liralık bir indirim fiyatlara yansımış olacak.