ING Bank 2023 dolar kuru ve Sterlin tahminleri için rakam verdi biri güçlenecek biri zayıflayacak

Tüm dünyada ekonomik olarak dalgalanma yaşanmasına neden olan enflasyon para birimlerini de olumsuz etkilemeye devam ederken gözler 2023 yılına çevrilmişti. ING Bank 2023 yılı dolar kuru ve İngiliz sterlini tahmini yaptı!
ING Bank 2023 dolar kuru ve Sterlin tahminleri için rakam verdi biri güçlenecek biri zayıflayacak

Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanma ülkelerin para birimleri üzerinde de baskı yaratmaya devam ederken gözler 2023 senesine çevrilmişti. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından başlatılan parasal sıkılaşma politikası ile dolar endeksi güçlenirken resesyon riskinin artması ile güvercin mesajlar gelmeye başlamıştı. 

FED'in Aralık ayı toplantısı ile açıklayacağı karar büyük merak konusu olurken kararın kendisi kadar karardan sonra ABD Merkez Bankası Başkanı Powell tarafından yapılacak olan açıklama ve verilecek olan mesajlarda takip edilecek. FED'in daha önceki açıklamalara oranla nispeten daha şahin açıklamaları altını desteklerken tersi yönündeki açıklamalar ise dolar kurunun güçlenmesini ve yükselmesini sağlayacak. 

ING BANK 2023 DOLAR KURU VE İNGİLİZ STERLİNİ TAHMİNLERİ 

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Türkiye'de de hizmet veren ING Bank analistleri yatırımcıları için özel bir rapor yayımladı. ING Bank stratejistleri tarafından hazırlanan raporda küresel resesyon endişelerinin yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendirdiğini belirterek yeni dolar ve sterlin tahminini açıkladı. 

Yayımlanan araştırma raporunda "Fed şahin tutumunu devam ettirdiği sürece ABD doları iye performans göstermeye devam edecek. 14 Aralık'ta yapılacak FOMC toplantısı öncesinde Dolar Endeksi 107,0 seviyesine yükselebilir" denilerek 2023 senesi için ise global resesyon endişelerine atıfta bulunuldu. ING analistleri, 1,23 seviyesinden geri dönen GBPUSD'nin 1,19 seviyelerini hedeflemesini beklediklerini dile getirdiler.

EKONOMİSTLERİN 2022 YIL SONU 2023 DOLAR KURU TAHMİNLERİ NE YÖNDE?

Yabancı analistler 2023 senesinde dolar kurunun güçleneceğini öngörürken iç piyasada da benzer beklentiler öne çıktı. Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı dolar yorumunda "Dolar kurunu baskılayarak bir yerde tutuyorlar ama artık koşullar iyice zorlaşacak. Piyasada zaten dolar kurunun 18,60 TL’den fiyatlanmadığını herkes görüyor.

Konut fiyatlarına bakın, otomobil fiyatlarına bakın, market fiyatlarına bakın dolar kurunun kaç TL’den fiyatlandığını görürsünüz. 2023 yılında 35 TL’ye yükselecek bir dolar kuru göreceğiz" diyerek kur tahminini 35 TL olarak duyurdu. Remzi Özdemir, Tunç Şatıroğlu ve Evren Devrim Zelyut yine 2023 senesinde dolar kurunda yükseliş bekleyen diğer ekonomistler arasında yer aldı. 

NOT: Burada yer alan bilgiler haberde adı geçen kişi ve kuruluşların kendi açıklamalarından derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.