Zam yağmuru dinmek bilmiyor o ilde ekmek 7.50 TL oluyor!

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında ne yazık ki beklendiği üzere zam yağmuru başladı. Vatandaş daha zamlı ilk maaşını cebine koymadan gelen zamlarla büyük şok yaşarken yeni asgari ücret zammı daha gelmeden erimeye başladı!
Zam yağmuru dinmek bilmiyor o ilde ekmek 7.50 TL oluyor!

22 Aralık 2022 Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile asgari ücret zammı nihayet belli olmuştu. Yükselen enflasyon rakamları nedeni ile bu sene Temmuz ayında asgari ücrete ilk kez ara zam yapılmış ve 4 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. 

Alınan karardan sonra enflasyonda yaşanan yükselişin devam etmesi ile ara zamda asgari ücretliye çare olmamış, alım gücü ne yazık ki azalmaya devam etmişti. Enflasyonda yaşanan yükselişin ardından gözler 2023 asgari ücret zammına çevrilmiş, verilecek olan zam oranı için bazı ekonomistler 10 bin TL ve üstü rakamlar dahi telaffuz etmişti.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELDİ FIRSATÇILAR HEMEN HAREKETE GEÇTİ! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklaması ile asgari ücret maaşını 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 8 bin 500 TL olarak duyurmuştu. Gelen zam 1 Ocak 2022 tarihinde belirlenen 4 bin 250 liralık asgari ücret maaşına oranla yüzde 100 zam görürken ne yazık ki fırsatçılar da zam yağmuruna başladı. Pek çok şehirde toplu ulaşım ücretlerine zam hazırlığı olduğu iddia edilirken zincir marketler başta olmak üzere gıda ürünlerinde de raf etiketleri değişti. 

EKMEK FİYATLARINA YENİ ZAM HABERLERİ PEŞ PEŞE GELİYOR! 

Vatandaşın temel gıda ürünlerinin başında yer alan ve her sofranın vazgeçilmezi olan ekmek fiyatları da ne yazık ki zam haberlerinin geldiği ürünler arasında yer aldı. Asgari ücretin açıklanmasının ardından ilk ekmeğe zam haberi İstanbul'dan geldi. İstanbul'da ekmeğin satış fiyatı 5 TL olarak belirlendi. 

 Ekmeğe bir son dakika zam haberi de Rize'den geldi. Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre Rize'de 250 gr.'lık ekmeğin satış fiyatının 7.50 TL olarak belirlenmesi için fırıncılar odasının başvuru yaptığı iddia edildi. Bir diğer zam haberi ise Erzincan'dan geldi. Erzincan'da da 210 gr. ekmeğin satış fiyatı 5 TL, simit ve poğaça fiyatı da 5 liraya çıkartıldı.