Bodrum tatilinde görmeden dönülmemesi gereken yerler!

Türkiye’nin dünyaca en meşhur tatil merkezlerinden olan Bodrum’da gezilecek yerler merak ediliyor. Bodrum tatilinde mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir? Bodrum tatiline gidenlerin görmeden gelmemeleri gereken yerler nerelerdir?
Bodrum tatilinde görmeden dönülmemesi gereken yerler!

Türkiye’de önde gelen tatil merkezlerinden birisi de Muğla’nın Bodrum ilçesidir. Bodrum her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Doğal güzelliği ve cennetten kopma koyları ile tatilcilerin uğrak mekanı olan Bodrum’da gezilecek yerler merak ediliyor. Bodrum tatiline gidenlerin gezebilecekleri yerler oldukça fazladır. Ancak yine bazı yerler özellikle görülmeli şeklinde tavsiye edilmektedir. İşte Bodrum’un gezilecek yerleri...

BODRUM KALESİ

İnternette bulunan Bodrum fotoğraflarının çoğunluğunda Bodrum kalesi yer almaktadır. Bodrum Kalesi, Bodrum’un simgeleşmiş tarihi yapılarındandır. 1406 ile 1523 yılları arasında inşa edilen Bodrum Kalesi’nin en yüksek noktası 47,50 metredir. İç kaleye 7 ayrı kapıdan geçilerek ulaşılmaktadır. Tarihte hapishane olarak da kullanılan Bodrum Kalesi’nde Sualtı Arkeoloji Müzesi bulunmaktadır.

Bodrum tatilinde görmeden dönülmemesi gereken yerler!

GÜMÜŞLÜK

Bodrum’un en beğenilen noktalarından olan Gümüşlük’te berrak sular kolay kolay görülemeyecek bir doğal güzelliği ortaya çıkarmaktadır. Gümüşlük hem gündüzleri hem de geceleri oldukça yoğun bir şekilde turistlerce ziyaret edilmektedir. Özellikle balık restoranları bölgenin simgesi haline gelmiştir.

BODRUM ANTİK TİYATROSU

Anadolu’nun en eski tiyatrolarından birisi olan Bodrum Antik Tiyatrosu önemli tarihi eserlerden birisidir. Bozulmadan korunabilmiş tarihi yapı Bodrum’da klasik çağdan bugüne kadar ulaşan tek tarihi eserdir. Günümüzde festivaller ve konserlere ev sahipliği yapan Bodrum Antik Tiyatro 13.000 kişiyi ağırlayabilecek bir kapasiteye sahiptir.

Bodrum tatilinde görmeden dönülmemesi gereken yerler!

BODRUM KOYLARI

Bodrum koylar açısından oldukça zengin bir merkezdir. Onlarca koya sahip olan Bodrum’da her bir koyun ayrı özelliği ön plana çıkmaktadır. Tekne turları ile bu koylar gezilebiliyor. Ancak tek tek gezilmek istense günlerce sürebilir. Cennet Koyu, Akvaryum Koyu, Karaincir Koyu, Yahşi Koyu, Küçükbük Koyu, Kargıcak Koyu mutlara görülmesi gereken yerler arasında gösterilmektedir.

YALIKAVAK KAYA MEZARLARI

Yalıkavak da Bodrum’un en güzel merkezlerinden birisi olarak gösterilmektedir. Sandıma ve Likyalılar dönemine ait olan Panormus Kaya Mezarları tarihe yolculuk yapmak isteyenler için önemli ziyaret adresleri arasında yer alıyor.