Marmaris'te mutlaka görülmesi gereken yerler!

Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden olan Marmaris’te nereler gezilir? Marmaris tatilinde mutlaka görülmesi gereken yerler neresidir?
Marmaris'te mutlaka görülmesi gereken yerler!

Türkiye’de tatil denilince akla gelen birkaç merkezden birisi olan Marmaris ile alakalı seyahat rehberleri merak ediliyor. Muğla’nın en kalabalık ilçelerinden birisi olan Marmaris Akdeniz ile Ege’nin buluşma noktasında yer alıyor. Hem tarihi hem de doğal güzelliği ile dikkat çeken Marmaris’te turistlere hitap eden çok yer bulunuyor. Peki Marmaris’te mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir?

MARMARİS MÜZESİ ZİYARET EDİLMELİ

Tarihi Marmaris Kalesi’nde bulunan Marmaris müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 1991 yılında kurulan Marmaris Arkeoloji Müzesi özellikle kültür tatili yapmak isteyenler için önemli bir merkez. Müzede Burgazada, Knidos, Hisarönü gibi yerlerde bulunmuş eserleri görebilmek mümkün. Müze Pazartesi hariç her gün ziyaretçilere açık tutuluyor.

İÇMELER’İ GÖRMEDEN GELME!

Marmaris’te bir köy olan İçmeler’de şifalı içme suyu kaynakları bulunuyor. Ayrıca bu köy Marmaris’in en meşhur plajlarından da birisine sahip. Marmaris’in merkezinden İçmeler’e ulaşım ise oldukça kolay. Minibüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Adaları gören eşsiz manzarası ile İçmeler adeta cennetten kopmuş bir parça olarak değerlendiriliyor.

SEDİR ADASI ZİYARET EDİLMELİ

Marmaris’e 16 km mesafede olan Sedir Adası aynı zamanda Kleopatra Adası olarak da bilinir. Adanın tarihi milattan önce. 6. yüzyıla kadar uzanıyor. Adanın kuzey bölümünde koruma altında olan bir kumsal yer alıyor. Sedir Adası’nda tarihi kule, sur, tapınak ve kilise kalıntıları, tiyatro ve agora bulunmaktadır.

EFSANELERDEN ÇIKAN KIZKUMU!

Marmaris’te bulunan bir koy olan Kızkumu efsanelere konu olan bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Marmaris’e 30 km mesafede bulunuyor. Bu koyun en önemli özelliği denizin ortasına kadar uzanan kumsal oluyor. Ayrıca koyda bir de kale kalıntısı bulunuyor.