Vizesiz tatil yapılabilecek ülkeler!

Yurt dışında tatil yapmayı düşünenler için Türkiye’den vizesiz gidilebilecek ülkeler çok önemli tatil imkanı sunuyorlar. İşte hem vize sorunu yaşanmadan hem de gönlünüzce tatil yapabileceğiniz ülkeler...
Vizesiz tatil yapılabilecek ülkeler!

Yaz aylarının bitmesine çok kısa bir süre kalırken henüz tatil yapmayanlar ama yurt dışı hayalleri kuranlara vizesiz gidilebilecek ülkeler büyük bir tatil fırsatı sunuyor. Bu ülkelere Türkiye’den giderken vize uygulamasının zorluklarıyla karşılaşılmıyor. İşte yurt dışı tatilinde tercih edilebilecek ülkeler...

MAKEDONYA

Makedonya ile Türkiye arasında tarihi bağların olması bu ülkede tatil yapmayı avantajlı hale getiriyor. Vize sorunu olmadan gidilebilen Makedonya’da çok çeşitli alternatif tatil seçenekleri bulunuyor. Üsküp ve Ohrid şehirlerinin ziyaret edilmesi tavsiye edilirken Ohrid Gölü’nün büyüleyici manzarası ise sizi sizden alacaktır.

Vizesiz tatil yapılabilecek ülkeler!

KARADAĞ

Türkiye’ye vize uygulamayan Karadağ da önemli bir tatil rotası olabilir. Sahilleri ile büyüleyen Karadağ doğal güzellikleri ile kendisine hayran bırakıyor. Kotor Körfezi, Kotor Kalesi, Budva, Stevi Stefan Adası mutlaka görülmesi gereken yerler olarak tavsiye ediliyor.

ARNAVUTLUK

Vizesiz seyahatin duraklarından olan Arnavutluk kapsamlı bir tatil için önemli bir seçenek oluyor. Arnavutluk’un deniz kenti olan Saranda’nın meşhur sahilinin görülmesi ve bu ülkede Osmanlı izlerini keşfedebilirsiniz. Başkent Tiran ise tarihi nitelikleri ile tam bir kültür turizmi merkezi olarak dikkat çekiyor.

AZERBAYCAN

Vize sorunu olmadan Türkiye’den gidilebilecek Azerbaycan’ın şaşırtıcı güzellikleri önemli bir tatil tecrübesi sunmaktadır. Bakü’de Alev Kuleleri ve Şirvanşahlar Sarayı mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Kız Kulesi, Bakü Bulvarı, Halı Müzesi turistlerin ilgisini çeken merkezler olarak bildiriliyor. Ayrıca Azerbaycan mutfağı da farklı bir tecrübe sunmaktadır.

Vizesiz tatil yapılabilecek ülkeler!

GÜRCİSTAN

Türkiye ile vize uygulamasını kaldıran Gürcistan çok önemli bir tatil seçeneği haline gelmiştir. Özellikle vize uygulamasının kaldırılmasından sonra Batum şehri Türklerin uğrak yeri olmuştur. Doğal güzelliklerinin yanında sosyal imkanları ile de Gürcistan dünya turizminde son yıllarda yıldızı parlayan ülkeler arasında yer alıyor.