12 Ekim okullar tatil mi, eğitime ara verilecek mi?

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda hava şartlarının 12 Ekim tarihinde olumsuz olacağı ifade edilmişti. Konuya ilişkin açıklama geldi mi?
12  Ekim okullar tatil mi, eğitime ara verilecek mi?

Hava şartlarının olumsuz olmaya başladığı bu son dönemde kar yağışlarının da Ekim ayı itibariyle başlayacağı duyurulmuştu. Bu açıklamanın ardından Meteoroloji tarafından önümüzdeki günler için peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Yarından itibaren hava koşullarının kötü olacağı konusunda uyarılar yayımlanırken, eğitime belirlenen illerde ara verilip verilmeyeceği de konuşulmaya başlandı.

METEOROLOJİ UYARDI!

Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar ve dikkat etmesi gereken iller şu şekildeydi;

Doğu Anadolu'nun Doğusunda Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.10.2023 Pazartesi günü Doğu Anadolu'nun doğusunda ( Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, yüksekler başta olmak üzere kısa süreli 70- 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.10.2023 Pazartesi günü Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kuzeyinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1800-2000 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

9 - 10 -11 -12 EKİM OKULLAR TATİL Mİ?

Konuya ilişkin hava koşullarının kötü olması ile birlikte okulların bu tarihler arasında tatil olup olmayacağı da merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.