15 Temmuz İstanbul, Ankara toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, EGO, metro, tren, tramvay, Marmaray ücretsiz mi 2022?

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nedeniyle toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. İşte yapılan açıklamalar.
15 Temmuz İstanbul, Ankara toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, EGO, metro, tren, tramvay, Marmaray ücretsiz mi 2022?

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü öncesinde birçok kişi otobüsler, metro ve diğer toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da otobüsler ücretsiz mi? İşte yanıtı.

15 Temmuz Ankara, İstanbul, İzmir toplu taşıma ücretsiz mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nedeniyle vatandaşlar internete toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. 15 Temmuz günü, 2016 yılından bu yana resmi tatil ilan edildi ve bu günde hem kutlamalar yapılıyor hem de 15 Temmuz şehitleri dualarla anılıyor.

15 Temmuz’un resmi tatil ilan edilmesi nedeniyle İstanbul’da metro, Marmaray, İETT otobüsleri, tramvay; Ankara’da EGO otobüsleri, metro, tren ücretsiz mi merak konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’nde otobüsler ve toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

15 Temmuz’da İstanbul’da metro, Marmaray, İETT, Tramvay ücretsiz mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Marmaray, Metro, İETT, Tramvay ve şehir hatları gibi toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağı duyuruldu. Bayram sonrasında 13-14 Temmuz tarihlerinde toplu ulaşım ücretli iken 15 Temmuz’da yeniden ücretsiz hizmet verecek.

15 Temmuz’da Ankara’da EGO, metro, tren ücretsiz mi?

Benzer bir uygulama Ankara’da da geçerli olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı metro, EGO otobüsleri ve trenler 15 Temmuz’da 1 gün süre ile ücretsiz hizmet verecek. İki şehirde de düzenlenecek 15 Temmuz etkinliklerine ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlanabilecek.