15 Temmuz'da Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Sağlık Bakanlığı Ve Bilim Kurulu Açıklama Yaptı Mı?

Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yaklaşması nedeniyle vatandaşlar o gün sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı konusunda büyük merak içerisindeler.
15 Temmuz'da Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı? Sağlık Bakanlığı Ve Bilim Kurulu Açıklama Yaptı Mı?

Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün yaklaşması nedeniyle vatandaşlar o gün sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı konusunda büyük merak içerisindeler. 15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı olacak mı? 15 Temmuz sokağa çıkma yasağı konusunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiye kararı verdi mi?

Türkiye'de koronavirüs salgınının düşük seviyede de etkisini sürdürmesi nedeniyle resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği büyük bir merak konusu oluyor. Bu hafta içinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde 1 gün resmi tatil olacak. Bu nedenle vatandaşlar 15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyorlar.



15 TEMMUZ'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?



Türkiye koronavirüs sürecinde sokağa çıkma yasakları ile çok yakından tanıştı. Vatandaşlar belirli aralıklarla evlerde kalarak sokağa çıkma yasaklarına riayet ettiler. İnsanların yaşam tarzlarını değiştiren sokağa çıkma yasakları koronavirüs ile mücadele çok büyük bir etki gösterdi. Ölümcül salgının yayılma hızını yavaşlatan tedbirlerin başında gelen sokağa çıkma yasakları için yeni kararlar alınıp alınmadığı büyük bir merakla araştırılıyor.



SAĞLIK BAKANLIĞI VE BİLİM KURULU HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı konusunda şimdilik herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Bilim Kurulu üyelerinin de bu konuda tavsiye kararı verdiklerine dair bir beyanatları olmadı. Her gün 1000'den fazla yeni koronavirüs vakasının tespit edilmesi vatandaşların akıllarına sokağa çıkma yasaklarını getiriyor. Ancak şu ana kadar alınmış bir resmi sokağa çıkma yasağı kararı bulunmuyor.



Resmi tatillerde Türkiye'de sokağa çıkma yasağı kararı uygulanmasına Haziran ayında başlayan normalleşme döneminde son verilmişti. Bu dönemden sonra sadece Yükseköğretim Kurulları Sınavı (YKS) nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI ALINIRSA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURACAK



15 Temmuz sokağa çıkma yasağı kararı ile alakalı olarak nihai açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor. Böyle bir karar alınırsa bugüne kadar hep Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu kamuoyuna duyurmuştu. Şu anda kadar böyle bir duyuru yapılmadı. Ayrıca 2 gün gibi kısa bir süre kala henüz sokağa çıkma yasağı kararının açıklanmamış olması 15 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ihtimalini de zayıflatıyor.



Emlak365.com