2022 - 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yapılacak, açıklandı mı, belli oldu mu?

Çiftçiler mazot gübre destekleri ile alakalı olarak son dakika gelişmelerini merak ediyorlar. Mazot gübre destekleri ne zaman ödenecek, tarih belli oldu mu? Mazot gübre destek ödemeleri nasıl yapılacak?
2022 - 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yapılacak, açıklandı mı, belli oldu mu?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çiftçilerin desteklenmesi amacıyla alınan bir kararı geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Buna göre her yıl Mart veya Nisan ayında yapılan mazot gübre desteği ödemeleri çiftçilere bu yıl 6 ay erken ödenecek. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan ve devlet desteklerinden yararlanan tüm çiftçilere yapılan mazot gübre desteği ödemelerine dair son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Mazot gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

ÖDEMELER 6 AY ÖNCEYE ÇEKİLDİ!

Her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilerin üretim yapabilmeleri için mazot ve gübre maliyetlerine oldukça küçük bir katkı sunuyordu. Dekar başı çok cüzi ödemeler yapılırken çiftçinin ürettiği ürüne göre mazot ve gübre desteği değişiyor. Hububat üreten bir çiftçi ile fındık üreten bir çiftçi mazot ve gübre desteği olarak farklı ödemeler alıyordular. Bu sistem bu yıl da devam edecek. Yalnızca 2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri 2023 Mart ayında değil 2022 yılı içerisinde çiftçilere ödenecek.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YAPILDI MI?

Çiftçilere mazot gübre desteği ödemelerinin 6 ay erken ödeneceği müjdesinin verilmesinin ardından merakla bu ödemelerin ne zaman yapılacağının açıklanması beklenmeye başlandı. Eylül ayının sona ermesine rağmen bu ödemelere dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Çiftçiler mazot gübre desteği ile alakalı olarak herhangi bir ödemeyi şimdilik almadılar. Bu konuda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklama yapıp ödeme tarihini duyurması bekleniyor.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ İÇİN YENİ SİSTEM GELİYOR!

Çiftçiler bundan önce Tarım ve Orman Bakanlığı tar4afından yapılan mazot ve gübre desteği ödemelerini Ziraat Bankası vadesiz hesapları üzerinden alabiliyordular. Artık bir sistem değişikliğine gidiliyor. Çiftçilere Ziraat Bankası tarafından özel kartlar verilecek. Bu kartlarda mazot ve gübre desteği ödemeleri bulunacak. Çiftçiler bu parayı istedikleri gibi kullanma hakkına sahip olmayacaklar. Yalnızca sektör harcamalarında bu kartlar geçerli olacak. Mazot ve gübre desteği ile sadece mazot ve gübre alınabilecek. Farklı harcamalarda kullanılamayacak.