2022 PA EGM Bekçilik sınav soruları ve cevap anahtarı sorgulama nereden, nasıl yapılır?

17 Temmuz 2022 tarihinde yapılan PA EGM bekçilik sınavına ilişkin sorular ve cevap anahtarları yayımlandı. Bekçilik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik sınavı soruları ve cevap anahtarı...
2022 PA EGM Bekçilik sınav soruları ve cevap anahtarı sorgulama nereden, nasıl yapılır?

2022/1. dönem bekçi alımı başvuruları 28 Nisan- 13 Mayıs 2022 tarihlerinde alındı. Başvuruların sona ermesinin ardından sınav 17 Temmuz 2022 Pazar günü Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas il merkezlerinde yapıldı. Sınava giren adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklerken sonuç açıklanma tarihi 5 Ağustos 2022 olarak duyuruldu. 22 Temmuz Cuma günü sınava ilişkin sorular ve cevap anahtarları adayların erişimine açıldı.

BEKÇİLİK SINAVI SORU VE CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI

Polis Akademisi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yapılan yazılı sınava ilişkin soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı. Duyuru MEB ODSGM resmi sitesi üzerinden yayımlandı. A kitapçığı ve B kitaçığı cevap anahtarlarına erişim MEB ODSGM resmi sitesi üzerinden sağlanacak.

Bekçilik Sınavı A kitapçığı ve B kitapçığı cevap anahtarı için TIKLAYINIZ

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI 

2022 PA EGM Bekçilik sınav soruları ve cevap anahtarı sorgulama nereden, nasıl yapılır?

Bekçilik sınavında değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılacak ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürecek. 50 ve üzerinde puan alan adaylar sınavda başarılı sayılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girecek. Adayın bedeni kabiliyeti, fiziki yapısı değerlendirilecek ve sınav uygulamalı olarak yapılacak. 100 tam puan üzerinden değerlendirme yapılacak ve 60 puanın altında puan alan adaylar başarısız sayılacak. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar sözlü sınav aşamasına geçecek.

SÖZLÜ SINAV

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinden fiziki yeterlilik sınavı tarihleri, yeri, sınav parkuru ve puan cetvelleri yayımlanacak. Sözlü sınavda adaylara genel kültür konularından hazırlanan yazılı bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünüp sunum yapması istenecek ve bunun için süre verilecek. Komisyon konu hakkında başka sorular da sorabilecek. Konu hakkındaki bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yetenği, beden dilini kullanma becerisi gibi kriterlere göre 100 puan üzerinden değerlendirme yapulacak. En az 70 puan alanlar başarılı olacak.