2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi sınava giriş belgesi erişime açıldı!

Bekçi olmak isteyen yüzlerce aday tarafından beklenen açıklama geldi. Sınav için giriş belgelerinin erişime açıldığı öğrenildi.
2023 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi sınava giriş belgesi erişime açıldı!

Bekçi olarak kamuda çalışmak isteyen binlerce kişi için bugün Polis Akademisi Genel Başkanlığı tarafından son dakika duyurusu geldi. Yapılan açıklamalara göre bekçi olmak ve bu alanda çalışmak isteyen kişilerin gireceği sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı öğrenildi.

POLİS AKADEMİSİ GENEL BAŞKANLIĞI DUYURDU!

Sınava girecek olan adaylar için yapılan açıklamaya göre giriş belgeleri şu şekilde duyuruldu;

"2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Giriş Belgeleri Yayımlanmıştır"

2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 12 Haziran - 22 Haziran 2023 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrolleri ile Fiziki Yeterlilik Sınavını başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 14.00'te "2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı" yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

GİRİŞ BELGESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ..

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişilerin sınav giriş belgelerine ulaşabilecekleri ifade edildi.

Fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanan adaylar için "başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Puanlamalarda saliseler göz önüne alınmaz. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler. " şeklinde başarılı olmanın prosedürünü açıkladılar.