2023 Bekçilik sınav sonuçları açıklandı! 1. Dönem sonuç sorgulama ekranı

Bekçi olmak için gün sayan vatandaşlar dikkat! Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2023 yılı 1. Dönem Bekçilik sınav sonuçlarının açıklandığı öğrenildi.
2023 Bekçilik sınav sonuçları açıklandı! 1. Dönem sonuç sorgulama ekranı

Bekçi olmayı bekleyen milyonlarca aday için bugün yapılan son dakika açıklama ile birlikte bekçilik sınav sonuçlarının açıklandığı öğrenildi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru çerçevesinde sonuçlara ulaşmak isteyen vatandaşlar için yazılı açıklama geldi.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sonuçları öğrenmek isteyen kişiler için "2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuç bilgileri yayınlanmıştır. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar için ilerleyen tarihlerde gerekli duyurular yapılacaktır." şeklinde yapılan duyuru ile sonuçlara erişimin sağlanabileceği ifade edildi.

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ...

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda girilen sınavın değerlendirmesi şu şekilde yapıldı;

•Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.
•Başarı puanı hesaplamasında [Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
•Değerlendirmede virgülden sonra 4 basamak dikkate alınacaktır. Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0’a (sıfır) tamamlanacaktır.

Bu değerlendirmeler sonucunda yazılı sınava giren vatandaşlardan kimlerin ilk aşamayı geçtiği yayımlanan sonuç ekranında adaylara duyurulmuş oldu.

Son olarak 2023!1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavından başarı elde eden kişiler için gerekli duyuruların önümüzdeki günlerde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi internet adresinden yayımlanacağı öğrenildi.

Haber Editörü