2023 İOKBS sonuçları açıklandı mı, bursluluk sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bursluluk sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.
2023 İOKBS sonuçları açıklandı mı, bursluluk sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere uygulanan bursluluk sınavı hakkında merak edilenler artarken toplam 100 bin öğrencinin alabileceği bu burs için MEB'den açıklama geldi. Uzun süredir binlerce öğrenci tarafından katılım sağlanan bu sınavda kimlerin bursu elde edebileceği merak ediliyordu. Sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında ise açıklama geldi.

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Elde edilen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınav sonuçlarının 22 Eylül 2023 yani bugün açıklanacağı öğrenildi. Sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresinde yayımlanacağı ifade edildi. Fakat henüz bakanlık tarafından sonuçlar açıklanmadı.

İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene sınav sonucunda öğrencilere verilen burs hakkında 2023 senesi için ödenecek olan tutar da merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre bu sene bursu kazanan 100 bin öğrenciye bakanlık tarafından aylık 863 TL burs verileceği öğrenilmiş oldu.

Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’ne göre bugün yapılacak olan açıklamanın ardından Ekim ayından itibaren her ay düzenli bir şekilde ödemelerin hesaplara aktarılacağı bilgisi de verildi.

İOKBS BURSLARI NE ZAMAN YATIYOR?

Son olarak da öğrencilerin almaya hak kazandığı bu bursların 12 ay süre boyunca her ayın 25'inde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hesaplara yatırıldığı ifade edildi. Bursların öğrenciler tarafından e-Okul üzerinden de sorgulanabildiği bilgisi verildi.