2023 ÖSYM YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS sınavına girerek ek tercih yapan adaylar tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda merak edilenler araştırılmaya başlandı.
2023 ÖSYM YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Bu sene YKS sınavına giren milyonlarca aday istedikleri bölüm ve üniversite için tercihlerini yaptı. Tamamlanan tercihlerin ardından ise adayların pek çoğu üniversitelere yerleşirken bazı adaylar ise istedikleri lisans ve önlisans programlarına yerleşemedi. ÖSYM tarafından tanınan ek tercih hakkının uygulanması ile birlikte de sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

ÖSYM DUYURDU!

Birinci tercihte istediği üniversiteye yerleşemeyen kişiler için ÖSYM tarafından yapılan duyuruda "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapacaktır. Tercih işlemleri, 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00’te başlayacak, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’na, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır." şeklinde ifadeler ile tercih sürecinin başladığı açıklanmıştı.

2023 YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Tercih sürecinin tamamlanmasının ardından adayların en çok merak ettiği konular arasında sonuçların ne zaman açıklanacağı yer aldı. ÖSYM tarafından açıklanacak olan sonuçlara ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından sizlere duyurmuş olacağız.