2023 seçimleri öncesi illere göre milletvekili sayısı değişti! Hangi il kaç vekil çıkarıyor?

Deprem nedeni ile ertelenebileceği iddia edilen 2023 seçim tarihi bir kere daha 14 Mayıs olarak ilan edilmişti. İllere göre milletvekili sayısı 2023 kararı Resmi Gazete ile yayımlandı.
2023 seçimleri öncesi illere göre milletvekili sayısı değişti! Hangi il kaç vekil çıkarıyor?

2023 seçimleri öncesi illere göre milletvekili sayısı değişti! Hangi il kaç vekil çıkarıyor? Yüksek Seçim Kurulunun 02/03/2023 Tarihli ve 71 Sayılı Kararı, 3 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlandı. Yayımlanan karar ile 2023 yılı genel seçimleri için illerin çıkaracakları milletvekili sayıları da belirlenmiş oldu. 

4 ilde milletvekili sayısının değiştiği görülürken 2 ilin milletvekili sayısı düşerken 2 ilin vekil sayısı ise yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan nüfus kayıt bilgilerine göre Yüksek Seçim Kurulu illere göre milletvekili sayısını yeniden hesapladı. En çok vekil çıkaran il 98 milletvekili sayısı ile yine İstanbul oldu. 

İLLERE GÖRE MİLLETVEKİLİ SAYISI 2023!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan nüfus kayıt bilgisine göre Yüksek Seçim Kurulu YSK yeni vekil sayısını hesapladı. 3 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan YSK kararı ile 81 il genelinde toplam 600 vekil seçileceği ifade edildi. En çok vekil çıkaran il 98 milletvekili sayısı ile İstanbul oldu. 

2023 seçimleri öncesi illere göre milletvekili sayısı değişti! Hangi il kaç vekil çıkarıyor?

Açıklanan vekil sayısı ile en çok vekil çıkaran il İstanbul olurken en az vekil çıkaran il ise sadece 1 milletvekili çıkaracak olan Bayburt oldu. Depremin büyük bir yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş ilinin ise vekil sayısı değişmedi. Kocaeli ve Sakarya illerinde vekil sayısı 1 kişi artarken Bayburt ve Tunceli'nin vekil sayısı ise nüfusta yaşanan azalma nedeni ile düşüş gösterdi.