3 pratik yöntemle evde çamaşır kurutmak çok kolay! Bu yöntemler ile kurutma işleminden vakit kazanın!

Sıcak havalar yerini serin havalara bırakmaya başladı ve birçok kişi için çamaşır kurutmak daha zorlu bir hal almaya başladı. Ancak çamaşırları kurutmanın bazı pratik yolları bulunuyor ve bu yollarla siz de çamaşırlarınızı hızlıca kurutabilirsiniz.
3 pratik yöntemle evde çamaşır kurutmak çok kolay! Bu yöntemler ile kurutma işleminden vakit kazanın!

Yıkanmış ve ıslak çamaşırlar, en iyi şekilde sıcak ve rüzgarlı havalarda kurur. Ancak aşırı sıcakların etkili olduğu yaz dönemi geride kalmaya başladı ve sıcak havaların yerini artık daha serin havalar almaya başlarken, çamaşırların kuruma süreleri de uzadı. Birçok kişi için artık daha zorlu bir hal alan çamaşır kurutma işleminde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler bulunuyor.

Evde çamaşır kurutmanın bazı basit yolları bulunuyor ve bu yöntemler ile kıyafetlerin daha hızlı şekilde kuruması mümkün hale geliyor. Üstelik güneş almayan evler için de geçerli olan bu kurutma yöntemi ile siz de çamaşırlarınızı hızlı bir şekilde kurutabilirsiniz. Doğru teknik ve yöntemler sayesinde, çamaşır kurutma işleminden vakit kazanabilirsiniz. İşte evde çamaşır kurutmanın pratik yolları ve detaylar…

HAVALANDIRMA

dan-gold-ajn-jjflycu-unsplash.webp

Eğer eviniz güneş almıyor veya yeteri kadar güneş ışığı almıyorsa havalandırma yöntemi ile evde çamaşır kurutabilirsiniz. Bu yöntemde, çamaşırları astığınız odadaki pencere ve kapıları açın, odanın hava almasını sağlayın. Havadar olan odada çamaşırlarınız hızlı bir şekilde kuruyacaktır.

GÜNEŞ IŞIĞI

Çamaşır kurutma işleminin en bilinen yöntemi olan güneş ışığında kurutma yöntemi, en pratik çözümlerden biridir. Bu işlem için balkon veya teraslarda bulunan çamaşır iplerine çamaşırlarınızı asabileceğiniz gibi, taşınabilir çamaşır askılarını bu bölgelerde kullanarak da çamaşır kurutabilirsiniz. Ayrıca çok güneş ışığı alan odalarda da pencere önlerinde bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

ÇAMAŞIR ASMA

Çamaşırları kurutma işlemlerinde asma yöntemleri bulunuyor. Asma tekniklerini doğru şekilde kullandığınızda, çamaşırlarınız daha hızlı biçimde kuruyacaktır. Çamaşırların arasındaki mesafenin doğru şekilde ayarlanması, her bir çamaşırın hava alabilmesi, çamaşırların asarken üst üste gelmemesi, kuruma sırasında faydalı olacaktır. Güneş alan bir yere asılan çamaşırların mümkünse tamamının güneşten faydalanması sağlanmalı.

Öte yandan havalandırma yöntemi kullanılıyorsa da tüm çamaşırların hava alması sağlanmalıdır. Böylece kurutma işlemi yine hızlandırılmış olacaktır.