3.000 Euro ve 2.500 Dolar maaşla çalışma fırsatı! Almanya, Katar, Romanya yurt dışı iş ilanları!

Son dönemlerde yurt dışı çalışma imkanları oldukça fazla araştırılan konular arasında yer alıyor. Yurt dışında çalışarak dövizle kazanç elde etmek insanlara oldukça cazip gelmeye başladı. Peki şu anda hangi ülkelerde Türkiye’den çalışan alıyor. İşte en son yurt dışı iş ilanları...
3.000 Euro ve 2.500 Dolar maaşla çalışma fırsatı! Almanya, Katar, Romanya yurt dışı iş ilanları!

Türkiye’de yaşanan ekonomik koşullar çok sayıda vatandaşın yurt dışı seçeneğini düşünmesine neden oluyor. Tüm dünyada enflasyon sorunu yaşansa da Türkiye kadar şiddetli olmaması bunda etken oluyor. Ayrıca dövizle maaş almak Türkiye’de yaşayanlar için büyük bir kazanç olabiliyor. Bundan dolayı da yurt dışı iş ilanları oldukça büyük ilgi görüyor. Peki Türkiye’den hangi ülkelere çalışmak için gidilebilir?

ALMANYA TÜRKİYE’DEN NİTELİKLİ ELEMAN ALACAK

Bir süre önce Almanya havaalanlarında çalıştırılmak üzere Türkiye’den işçi alımı yapacağını ilan etmiş ama bu çeşitli gerekçelerle iptal edilmişti. Şimdi ise Almanya’nın Türkiye için ikinci bir hamlesi geliyor. Almanya’da açık olan iş pozisyonları için eleman ihtiyacı Türkiye’den karşılanacak. Ancak düz eleman alımı yapılmayacak. 35 yaşını geçmemiş nitelikli çalışanları alacak olan Almanya çok çeşitli imkanlar sağlayacak.

Almanya iş ilanları ile alakalı olarak gelen son bilgilere göre Türkiye’den alınacak olan çalışanlardan mesleki yeterliliklerine dair belgeler istenecek. Mühendis, doktor, hemşire, hasta bakıcısı, elektrik teknisyeni, makine teknikeri en çok aranan meslekler olarak bildiriliyor. Temel Almanca bilgisinin olmasının şart olduğu bu işlere başvuru yapabilmek için Almanya’nın yetkilendirdiği ajanslarla iletişime geçilip başvuru yapılması gerekiyor. Bu şekilde işe alınacak olan personellerin maaşlarının en az 3.000 Euro olacağı bildirildi.

TÜRK ŞİRKETLERİ YURT DIŞI PROJELERDE ÇALIŞTIRILACAK PERSONELLER ARIYORLAR

Türk inşaat sektörü son yıllarda yurt dışı işlerde iş hacimlerini oldukça arttırdılar. Çok sayıda önemli projeyi üstlenen Türk firmaları bu projelerde çalıştırılacak olan personelleri de çoğunlukla Türkiye’den temin ediyorlar. Bu şekilde personel alımı yapan firmalar projenin yapıldığı ülkenin şartlarına göre maaş ödemesi yapıyor. En az 2.500 dolardan başlayan maaşların verilmesi yurt dışında inşaat işlerinde çalışmak isteyenler için başlı başına bir teşvik oluyor.

Şu anda kariyer siteleri aracılığı ile yurt dışı işlerde çalıştırılmak üzere inşaat mühendisi, makine mühendisi, inşaat teknikeri, mimar, inşaat ustası, inşaat işçisi alımlarına dair ilanlar yayınlanmış durumda. Bu şirketlere iş başvurusu yapanların başvurularının kabul edilmesi halinde yurt dışı projelerde görevlendiriliyorlar. Herhangi bir sorun çıkmaması durumunda ise bu personeller proje sonuna kadar bu işlerde çalışma imkanı buluyorlar.

Türk inşaat şirketleri şu anda Romanya, Sırbistan, Macaristan, Rusya, Azerbaycan, Katar, Irak, Libya gibi ülkelerde bulunan projeleri için personel arayışındalar.