35 yaş üstü kadınlara YÖK'ten üniversite için ek kontenjan müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından açıklanan 35 yaş üstü kadınlara sınavsız üniversite için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yeni açıklama yaptı.
35 yaş üstü kadınlara YÖK'ten üniversite için ek kontenjan müjdesi

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni için özel bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında 35 yaş üstü kadınlara sınavsız üniversite hakkı verileceğini ilan etmişti. Bugün konu hakkında yeni açıklama Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapıldı. 

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında "Kadınlarımıza yükseköğretimde yeni bir kapı açıyoruz, 35 yaş üzerindeki kadınlarımız için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlayacağız" diyerek kadınlar ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlanacağını duyurmuştu. Süreç hakkında yöneltilen soruya YÖK Başkanı Özvar yaptı. 

35 YAŞ ÜSTÜ KADINLARA EK KONTENJANDA SON DURUM NE?

Üniversitelere giriş konusunda son durumu açıklayan Özvar "35 yaş üstü kadınlarımız için diğer öğrencilerimizin gireceği kontenjanları kullanmadan yani yeni üniversiteye girecek veya tekrar üniversiteye girecek lise, mezunlarının hakkına halel getirmeden onların da ayrı bir kulvarda yüksek öğretime katılabileceği şekilde bir kontenjan çalışması yapıyoruz.

Bu vesileyle inşallah üniversite sınavına girecek 35 yaş üstü Türk kadınları, kendileri için eğer sınavı elbette başarabildikleri takdirde arzu ettikleri puanları alabildikleri takdirde üniversitelere girebileceğini şimdiden duyurmak isterim" diyerek kadınların aranılan puanları almaları durumunda istedikleri bölüme gireceklerini söyledi. 

2023 yılı ek kontenjan konusunda ise çalışmaların devam ettiğini belirten Özvar bunun için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyledi.