39 ilçeli ilin 17 ilçesinde ÜCRETSİZ EĞİTİM başladı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dahil her kademe için

Türkiye'nin en kalabalık nüfuslu illeri arasında ilk 3'te yerini alan 39 ilçeli büyükşehrin 17 ilçesinde tamamen ücretsiz öğrenci hizmetinin başladığı duyuruldu.
39 ilçeli ilin 17 ilçesinde ÜCRETSİZ EĞİTİM başladı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dahil her kademe için

İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk 3'te yerini alan İzmir'in Büyükşehir Belediyesi'nden tüm İzmirli çocukları kapsayan ücretsiz eğitim açıklaması geldi.

39 ilçeli ilin 17 ilçesinde ÜCRETSİZ EĞİTİM başladı! İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dahil her kademe için- Türkiye'nin metropolleşen ve gün geçtikçe gelişen ili İzmir'de nüfusun giderek artmasına rağmen aileler ve çocuklar mağdur edilmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm İzmirli çocuklar için atağa geçildi.

25092023-102717-0-1.jpg

Belediyenin başlattığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne bağlı spor okullarında kış dönemi için start verildi. Geçtiğimiz yıllarda 45 Bin kişinin faydalanabildiği spor okullarından bu yıl 55 Bin kişinin faydalanabileceği belirtildi.

26 SPOR BRANŞI VE 17 FARKLI TESİS25092023-102717-3.jpg

Büyükşehir'den yapılan açıklamaya göre il genelinde toplam 17 farklı tesiste 26 farklı branşa özel ücret eğitim verilecek. Eğitime ilişkin olarak branş kategorileri ve eğitimlerin olacağı tesisler şu şekilde sıralandı:

İlçelerdeki 17 farklı tesis şu şekilde olacak:

İzmirliler Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Spor Salonu'nun yanı sıra Celal Atik Yüzme Havuzu, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü Yüzme Havuzu, Havuz İzmir, Can Çağnay Spor Salonu, İzmir Kayıkları Kano ve Yelken Tesisi, Çiçek Halı Saha, Çırpı Çok Amaçlı Salonu, Foça Bağarası Spor Salonu, Asarlık Çok Amaçlı Salonu, Beydağ Spor Salonu, Karabağlar Peker Mahallesi, Pazaryeri Mahallesi, Meriç Mahallesi Yaşayan Futbol Sahası, İzmir Marina ve Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda verilecek eğitimlere katılabilecek.25092023-102717-6.jpg​​​​​​​

Toplamda 26 farklı branşta ise şu kategoriler yer alıyor:

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz eğitimindeki 26 branşta, basketbol, futbol, jimnastik, sağlıklı yaşam, tekvando, judo, satranç, step aerobik, pilates, tenis, voleybol, zumba, masa tenisi, temel hareket eğitimi, futsal, yüzme, özel öğrenciler basketbol, yüzme, sutopu, badminton, güreş, kondisyon, zeka oyunları ve kano dallarında kış boyunca spor yapma olanağı sunacak.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

İlçe belediyelerindeki tesisler arasında ücret alınmayacak tesisler belli oldu. Buna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün 8 ayrı tesisteki spor okullarında ise eğitimler ücretsiz. Celal Atik Spor Salonu'nda sağlıklı yaşam, özel öğrenciler için basketbol, Bayraklı Çiçek Halı Sahası, Peker Mahallesi Futbol Sahası, Naim Süleymanoğlu Spor Salonu ve Meriç Mahallesi Yaşayan Futbol Sahasında futbol, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda sağlıklı yaşam, Can Çağnay Spor Salonu’nda ise güreş eğitimlerine katılacak kursiyerler ödeme yapmayacak.

Diğer tesisler için tesisler aranarak detaylı bilgiye ulaşılabilecek.