4 büyüklüğündeki Van depreminin ardından uzman uyardı! Erciş fayına dikkat!

Bu sabah Van'da meydana gelen deprem felaketinin ardından vatandaşlar tarafından bu depremin nasıl yorumlanması gerektiği konusunda merak edilenler de artmaya başladı.
4 büyüklüğündeki Van depreminin ardından uzman uyardı! Erciş fayına dikkat!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından zaman zaman yaşanan tüm depremler vatandaşlarda büyük bir endişenin yaşanmasına neden olmaktaydı. Durum bu şekilde olunca da deprem uzmanları yaşanan depremlerin ardından endişe edilecek herhangi bir durum olup olmadığı ve depremin etkilerinin neler olduğu konusunda bilgilendirme yapmaya başladı.

AFAD VAN DEPREMİNİ AÇIKLADI!

Bugün AFAD tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Van'da deprem meydana geldiği öğrenildi. Saat 8 civarında meydana gelen bu depremin büyüklüğü ve derinliği konusunda AFAD tarafından yapılan açıklamada bilgilendirmeler "Büyüklük:4.0 (Mw) Yer:Van Gölü - [02.63 km] Tuşba (Van) Tarih:2023-10-21 Saat:08:05:11 TSİ Enlem:38.925 N Boylam:43.525 E Derinlik:12.82 km" şeklindeki ifadeler ile vatandaşlara iletildi.

screenshot-233.png

Yaşanan bu deprem vatandaşları oldukça endişelendirirken konuya ilişkin deprem uzmanları tarafından tek tek açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalarda depreme karşı vatandaşların dikkat etmesi gerekenlerden bahsedildi.

UZMANDAN UYARI GELDİ!

Konu ile ilgili yapılan çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Osman Bektaş, "ERCİŞ FAYINA DİKKAT! 2011 M 7,2 Van depremi Van Gölünün kuzeydoğusundaki ve kuzeybatısındaki Erciş Fayını derinden yüklemeye devam ediyor (artçıların dağılımına bakınız). Bu gün oluşan 4 büyüklüğündeki Van depremi deprem sonrası zamana bağlı derinden yüklenme olayının kanıtıdır." şeklinde ifadeleri ile vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Hemen hemen yaşanan tüm depremlerin ardından vatandaşların endişelerine bir yanıt vermek amacı ile açıklamalar yapan Naci Görür de Van depremine ilişkin bu sabah açıklamalarda bulunmuştu.

NACİ GÖRÜR'DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ!

Deprem Uzmanı Naci Görür tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalarda "Van, Çakırbey’de 4,0 deprem oldu. Deprem Karayazı Fay Zonunun Van gölü doğusundaki devamında ve Erciş Fayının güneyinde olduğu gözleniyor. Yakında Akçift ve Kuşcu yörelerinde de benzer boyutta depremler olmuştu. Son 6 Şubat depremlerinden sonra bunlar normal karşılanmalıdır. Bölge görece daha da sıkıştı. Sevgiyle." şeklinde açıklamalara yer verildi.

Sabah saatlerinde meydana gelen bu deprem konusunda vatandaşlar tarafından merak edilenler de gittikçe artmaya başladı.

Haber Editörü