65 yaş üstü tüm vatandaşların başvuru yapması gerekiyor! Sağlık Bakanlığı aşı randevularını açtı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte aşı olması gereken yaş grubu için aşı takviminin oluşturulduğu, randevuların alınmaya başladığı ifade edildi.
65 yaş üstü tüm vatandaşların başvuru yapması gerekiyor! Sağlık Bakanlığı aşı randevularını açtı

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 65 yaş üzerindeki tüm vatandaşlara duyuru yapıldı. Özellikle de kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların kendilerini kış gelmeden gribe karşı korumaları için aşı uygulamalarına başlandığı öğrenildi. Her sene olduğu gibi bu sene de aşı olması gereken 65 yaş üstü ve 65 yaş altı olup kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin bir an önce randevu işlemlerine başlaması gerektiğine dikkat çekildi.

65 YAŞ ÜZERİNDEKİ TÜM VATANDAŞLARA DUYURULDU!

Bakan Koca tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması normal takvimiyle başlıyor. Grip aşısı, grip hastalığına yakalanma riskini azaltır, hastalığın şiddetini hafifletir. Grip, özellikle 65 yaş üstüyle kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. Grip aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Doktorunuza başvurarak reçetenizi yazdırabilirsiniz." denildi. Bu sayede kişilerin kış ayı gelmeden kolay bir şekilde aşılarını olarak kendilerini koruyabilecekleri ifade edildi.

screenshot-90-002.png

GRİP AŞISININ FAYDALARI NELERDİR?

Aşı konusunda vatandaşlar tarafından yapılan duyurunun ardından araştırmalara başladı. Arama motorlarında en çok aranan konulardan biri de grip aşısının ne gibi faydalarının bulunduğu konusu yer aldı. Açıklamalara göre grip aşısının faydaları şu şekildeydi;

Sağlık Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanan yazıya göre grip aşısının faydaları "Son yıllarda kullanılan aşılarda influenza A’nın iki alt tipi ve influenza B’nin de bir alt tipi yer almaktadır. Hazırlanan aşı ile dolaşımda saptanan virüslerle antijenik benzerlik varsa aşı %50-80 korunma sağlayabilir. Sağlıklı erişkinlerde aşı ile sağlanan koruyucu antikor düzeyi influenza A için %80’in üzerinde bildirilmiştir. Yaşlılarda koruyuculuk daha düşük olmakla birlikte komplikasyonları ve ölümleri azalttığı bilimsel yayınlarla gösterilmiştir." açıklamaları ile tanımlandı.