6'lı İttifak'ta yollar ayrılıyor mu? İki parti için ayrılık iddiası gündeme bomba gibi düştü!

6 muhalefet liderinin oluşturduğu ittifak'ta ilk çatırdamalar başladı. İmalara dayanamayan iki partinin ittifaktan ayrılacağı iddia ediliyor.
6'lı İttifak'ta yollar ayrılıyor mu? İki parti için ayrılık iddiası gündeme bomba gibi düştü!

6 muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturdukları İttifak'ta, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın, aynı ittifaka olduğu Davutoğlu ve Babacan'ı hedef alan açıklamaları sonrası ortalık karıştı. Bu açıklamalar üzerine 6'lı ittifaktan ayrılık sinyalleri geldi.

6'lı ittifaktan hangi lider ayrılıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın aynı masaya oturdukları ittifakta, liderler görüşmeler düzenleyerek yol haritalarını belirleme yönünde adımlar atmıştı.

İttifak'ta şimdiden çatırdamalar başladı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçtiğimiz haftalarda Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, Cumhurbaşkanı adayının AK Parti ile son 20 yılda bağının olmaması gerektiğini belirtti. Bu ifadeler daha önceden AK Parti'den Başbakan olan Ahmet Davutoğlu ve Bakan olan Ali Babacan'ı kızdırdı.

Gültekin Uysal'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

'' Türk Milleti'nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var. 20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, seçilebilirlik ve seçim sonrası 20 yılda AKP tarafından devr-i sabık muamelesine maruz kalan TC Devleti'nin kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi.''

6'lı İttifak'ta yollar ayrılıyor mu? İki parti için ayrılık iddiası gündeme bomba gibi düştü!

Babacan ve Davutoğlu'nun yüzü düştü

Olay sonrasında Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı ziyaret etti. Buluşmada çekilen fotoğraf karelerinde ise Davutoğlu ve Babacan'ın yüzünün asık olduğu görülürken, bu ifadeler ziyaretten memnun olmamalarına yoruldu.

Olay sonrasında gözler pazar günü Demokrat Parti Genel Merkezi'nde 3. kez toplanacak olan ittifaka çevrildi. Kulislerde, Uysal'ın bu açıklamaları sonrasında DEVA ve Gelecek Partisi'nin ittifaktan çıkacağı konuşuluyor.

Emlak365.com