7 Mart'ta deprem mi olacak? Frank Hoogerbeets uyardı! 7 Mart Astroloji deprem yorumu

7 Mart tarihinde deprem olacağı iddiaları sosyal medya gündeminde dolaşıyor. 7 Mart tarihindeki takvim yaprağının paylaşılması ve Frank Hoogerbeets tarafından 7 Mart'ın işaret edilmesi milyonlarca insanı tedirgin etti.
7 Mart'ta deprem mi olacak? Frank Hoogerbeets uyardı! 7 Mart Astroloji deprem yorumu

7 Mart'ta deprem mi olacak? Frank Hoogerbeets uyardı! 7 Mart Astroloji deprem yorumu: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından binlerce insan hayatını kaybetti. Birçok insan ise evsiz kaldı. Söz konusu iki büyük depremin ardından Türkiye'nin 11 ilinde hayat durma noktasına geldi. Bunun üzerinde birçok uzman isimden Türkiye'de beklenen depremler ile ilgili uyarılar peş peşe geldi.

Birde Hollandalı Hoogerbeets sosyal medya hesabı üzerinden 6 Şubat tarihinden sadece birkaç gün önce Kahramanmaraş depremi için uyarılarda bulunmuştu. Frank Hoogerbeets tarafından yapılan bu paylaşımdan tam 3 gün sonra ise büyük depremler arka arkaya yaşandı. Frank Hoogerbeets şimdi ise 7 Mart'ı işaret etti. Peki 7 Mart tarihinde deprem mi olacak?

7 MART'TA DEPREM Mİ OLACAK?

Son yıllarda yapay zeka kullanılarak depremi gerçekleşmeden önce tespit etmek için çalışmalar yapılıyor. Fakat bu durum henüz anlık olarak verilerin işlenmesine ve gerçek zamanlı öngörüler oluşturması mümkün olmamaktadır.  Bu gibi sebeplerden dolayı yapılan çalışmaların sonucu büyük depremlerin yeri ve zamanını öngörebileceğini de ileri sürmüyor. 

Bu büyük depremlerin öngörülmemesine karşın küçük artçı depremler ile ilgili bazı uyarıların verilebileceği açıklandı. Çin'de gerçekleştirilen bu sistem sonucunda Guangzhou ve Hong Kong yakınlarında bir deprem uyarısında bulunuldu. Herkesin dışarıda uyumasını sağlayan bu uyarı sonucunda herhangi bir deprem yaşanmadı. Depremin önceden bilinmesi için son 30 yılda yapılan bazı bilimsel çalışmaların kesin bir sonuç verdiği söylenemez. 7 Mart'ta deprem olacağı konusunda sosyal medyada ortaya atılan iddialar ise takvim yaprağına bağlanıyor. Peki 7 Mart tarihindeki takvim yaprağında ne yazıyor?

7 MART TAKVİM YAPRAĞINDA NE YAZIYOR?

"Yüce Allah'ın varlığı veya mevcudiyeti bir başkasına muhtaç değildir; aksine varlığı kendi zatındadır. Bütün yaratılmışlar (mahlukat), var olmada ve varlığını devam ettirmede Cenab-ı Hakk'a muhtaçtır. Halbuki yüce Allah hiçbir şeye muhtaç ve bağımlı değildir.

Kainattaki her şey o'na muhtaçtır. Kainatta var olan her ne varsa varlığını devam ettirebilmek için birtakım şeylere muhtaçtır. Bunlar olmadan yaşayamazlar. Fakat ALLAH'IN varlığı kendinden olduğu için varlığında hiçbir şeyin yardımına ihtiyacı yoktur.

Mahlukatı yaratmadan önce nasılsa ve ne ise yine öyle olup yaratılmışlar gibi halden hale değişmez. O kendinden vardır ve varlığı zaruridir. Allah ezelidir, ebedidir. Zamana ve mekana muhtaç değildir. Bu itibarla Kuran'da şöyle denilmektedir: Ey insanlar! Siz hepiniz Allah'a muhtaçsınız. Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, her türlü övgülere ve hamdlere layık olan ise ancak, Allah'tır. (Fatır 35/15)"