81 il için tek tek açıklandı! O illerde bugün öğlen 12.00’de başlıyor, akşama kadar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşların merakla beklediği hava durum tahminlerini il il açıkladı. Yapılan açıklamada bugün özellikle öğlen 12.00’de çok sayıda ilimizde sağanak yağışın etkisini göstereceği belirtildi. İşte 20 Eylül hava durumu tahminleri
81 il için tek tek açıklandı! O illerde bugün öğlen 12.00’de başlıyor, akşama kadar sürecek

Planı olan ve dışarıya çıkacak vatandaşlar önceden güncel hava durum tahminlerini araştırıyor. Meteoroloji de her sabah saatlerinde 81 il hava durum tahminlerini öğrenmek istiyor. Bunun için de arama motorlarında "Ankara hava durumu nasıl?", "İstanbul hava durumu nasıl?", "İzmir’de yağış var mı?" ve "20 Eylül il il hava durum tahminleri nasıl?" gibi konularda araştırma yapıyorlar.

20 EYLÜL GÜNCEL HAVA TAHMİNLERİ

Sabah erken saatlerde yayımlanan verilere göre 20 Eylül güncel hava durum tahminleri belli oldu. Buna göre yağış beklenen iller ve bölge bölge hava durumu şu şekilde:

20 Eylül güncel hava durumu tahminlerine ilişkin MGM’nin açıkladığı son verilere göre “Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Osmaniye, İskenderun Körfezi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Iğdır'ın güney, Sivas, Ağrı ve Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” denildi.

hava-durum.png

20 EYLÜL ÇARŞAMBA BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'nin resmi sitesinden alınan son verilere göre 20 Eylül Çarşamba bölge bölge son hava durum tahminleri şu şekilde:

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz Toroslar mevkii ile Osmaniye ve İskenderun Körfezi'nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Sivas'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Buna ek olarak hava sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin (2-6 derece) üzerinde seyretmesinin beklendiği belirtildi. Rüzgar konusunda da ara ara güney yönlü sert rüzgarların esebileceği konusunda uyarı yapıldı.