ABD Başkanı Seçilen Biden İçin Dev Bütçe! Beyaz Saray Dekorasyonu İçin 100 Bin Dolar, Aylık 33 Bin Dolar Maaş, 50 Bin Dolarlık Harcama Ödeneği

Oldukça çekişmeli ve son derece gerilimli bir seçime sahne olan ABD başkanlık yarışını Joe Biden kazandı.
ABD Başkanı Seçilen Biden İçin Dev Bütçe! Beyaz Saray Dekorasyonu İçin 100 Bin Dolar, Aylık 33 Bin Dolar Maaş, 50 Bin Dolarlık Harcama Ödeneği

Oldukça çekişmeli ve son derece gerilimli bir seçime sahne olan ABD başkanlık yarışını Joe Biden kazandı. Joe Biden zaferini ilan eder etmek yeni ABD Başkanı için ödenecek maaşta merak konusu oldu. Amerikan başkanı maaşı ne kadar, cumhurbaşkanı maaşı kaç dolar?

Trump ile Biden arasında yaşanan büyük çekişmede ABD Başkanı çoğunluk oyları ile Biden taraftarları olmuştu. Amerika Birleşik Devletleri ABD'nin 46. başkanı olarak seçilen Biden'in alacağı maaş dudak uçuklattı.



ABD BAŞKANI MAAŞI NE KADAR?



ABD Başkanı olarak göreve gelen Joe Biden'e ayrılan bütçe Amerika'da kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girdi. Amerikan basını tarafından yapılan açıklamalara göre ABD Başkanı olarak göreve gelen kişiler yıllık 400 bin dolar para kazanıyor.



Başkanlık seçimi ile göreve gelen kişinin net maaşı 33 bin 333 dolar olarak ödeniyor. Ancak bu tutara ek ödenekler dahil edildiğinde tutar oldukça büyüyor.



JOE BİDEN BEYAZ SARAYIN DEKORASYONU İÇİN 100 BİN DOLAR HARCAYABİLİR!



Görevi Trump'tan devralacak olan Biden ve ailesi Beyaz Saray'a yerleşecek. Yemin ederek göreve başlayacak olan Başkan görev süresi boyunca evi olarak kullanacağı Beyaz Saray için 100 bin dolarlık bir bütçeye sahip olacak ve evi istediği gibi dekore edebilecek. Hatırlanacağı üzere Barack Obama bu parayı harcamayarak bütçeye iade etmişti.



Biden bu parayı harcamazsa yine hazineye iade edecek. Aylık 33 bin dolar maaş alacak olan Biden yıllık 50 bin dolarlık harcama ödeneği de alacak.



Emlak365.com