ABD New York'ta 1960'lardan Bu Zamana Kadar İlk Defa Bu Kadar Çok Kiralık Ev Var

Pandemi sürecinden oldukça derinden etkilenen ABD çeşitli sektörlerde bu etkileri hissetmeye devam ediyor.
ABD New York'ta 1960'lardan Bu Zamana Kadar İlk Defa Bu Kadar Çok Kiralık Ev Var

Pandemi sürecinden oldukça derinden etkilenen ABD çeşitli sektörlerde bu etkileri hissetmeye devam ediyor. ABD New York'ta çok sayıda kişi kiralık evlerinden ayrıldı. Şehrin yerleşim yerlerinde oluşan boşluk oranı yüzde 3 bandını aşarken bu rakam çok uzun zaman sonra görülmüş oldu.

Koronavirüs salgınının etkilerini hem sağlık alanında hemde ekonomik anlamda en fazla hissedilen ülkelerin başında ABD geliyor.



ABD pandemi sürecinin ilk aşamasının ardından normalleşme sürecine girmiş bu süreçten sonra vaka sayıları yeniden artmaya başlamıştı. Ekonomik sekteye uğradığı bu dönemden etkilenen sektörlerden bir tanesi de emlak sektörü oldu.



ABD NEW YORK'TA KİRALIK DAİRE SAYISINDA ARTIŞ



CNBC'de yer alan habere göre, New York'ın Haziran ayı istatistiklerinde şehrin boşaldığı görülüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle insanların bulundukları şehirleri terk ettiğinin en somut göstergelerinden biri olan bu verilere göre insanlar geniş ve bahçeli müstakil banliyö evlerine yçneldiler.



Bu dönemde oluşan veriler incelendiğinde New York'ta kiralık ev sayısı, geçen yılın haziran ayına göre yüzde 85 yükselmiş durumda. Bunun yanında yer alan bir diğer veri ise yerleşim yerlerinin doluluk oranı. 1960'lı yıllardan bu zamana kadar ilk defa bu kadar artan oranlarda, yerleşim yerlerinin yüzde 3.6'sının boş olduğu görülüyor.



Tüm bu gelişmelerin yanında New York Manhattan'da kira ortalaması, bir önceki aya göre yüzde 4.7 gerileyerek 3 bin 378 dolar seviyesine gerilemiş durumda.



Emlak365.com