Acı Haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Duyurdu! Van'da Keşif Uçağı Düştü 2'si Pilot 7 Emniyet Mensubu Şehit Oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre Van'da bir keşif uçağı düştü ve 2'si pilot olmak üzere 7 emniyet mensubu şehit oldu.
Acı Haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Duyurdu! Van'da Keşif Uçağı Düştü 2'si Pilot 7 Emniyet Mensubu Şehit Oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre Van'da bir keşif uçağı düştü ve 2'si pilot olmak üzere 7 emniyet mensubu şehit oldu. Uçağın düştüğü Artos Dağı'nda Emniyet Genel Müdürlüğü kırım ekibi olay yeri çalışmalarına başladı.

Türkiye acı bir haberle yeni güne başlıyor. Van'da keşif faaliyeti yürüten bir uçağın Artos Dağı'nda düşmesi sonucu 2'si pilot olmak üzere toplam 7 Emniyet mensubu şehit oldu. Kazanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara'dan hareket ederek Van'a gitti.



İNSANLI KEŞİF UÇAĞI ARTOS DAĞI'NDA DÜŞTÜ



Van'da havalimanında bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Pazartesi gününden itibaren belgede bulunan illerde keşif faaliyeti yürüten 2015 model insanlı keşif uçağı 15 Temmuz'da 18:35'te yeniden keşif ve gözlemleme yapabilmek amacıyla Van Ferit Melen Havalimanı'ndan uçuşa geçti. Uçakta 2'si pilot toplam 7 emniyet mensubu bulunuyordu.” dedi.



İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU UÇAĞIN DÜŞÜŞÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ



Keşif uçağının düşüşü ile alakalı olarak da bilgi veren Bakan Soylu, “Uçak 22:32 sıralarında Başkale üzerindeyken kule ile irtibata geçerek dönüşte olduğunu bildirdi. Ardından 22:45'te uçak ile olan tüm irtibat kesildi. Bilgi bize 23:15'te ulaştı ama teknik bir aksaklık da olabilirdi. Ancak Gevaş civarından uçak ile alakalı bir ihbar geldi. Bu ihbara göre uçak alçalmış ve gözden kaybolmuştu. Bu nun üzerine tüm ekiplerimizi bölgeye sevkederek havadan ve karadan olmak üzere arama çalışmalarımıza başladık.” ifadelerini kullandı.



2'Sİ PİLOT TOPLAM 7 EMNİYET MENSUBU ŞEHİT OLDU



Uçağın kaza yapması ve bulunması ile ilgili olarak da konuşan Bakan Soylu, “Arama çalışmaları sonucunda bize gece 03:00'da ekiplerimizin tarafından Artos Dağı'nın 2.200 rakımında uçağımızın çarpa suretiyle kırıma uğradığı iletildi. Ne yazık ki bu kaza sonucunda 2'si pilot olmak üzere 7 emniyet mensubumuz şehit oldu. Görev şehitlerimize Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.



BAKAN SOYLU UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu açıklamanın ardından kazanın olduğu bölgeye hareket ederek beraberindeki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş'tan oluşan heyetle incelemelerde bulundu.



Acı Haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Duyurdu! Van'da Keşif Uçağı Düştü 2'si Pilot 7 Emniyet Mensubu Şehit Oldu!



Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü de keşif uçağının düşüşü ile alakalı olarak bir açıklama yaparak 7 şehit verildiğini kamuoyuna duyurdu.



Emlak365.com