Açıklama bakandan geldi! Bakanlıkta çalışmak üzere 1500 denetim kadrosu alınacak!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan son açıklama ile birlikte bakanlıkta çalışmak üzere 1500 denetim kadrosu alınacağı ifade edildi.
Açıklama bakandan geldi! Bakanlıkta çalışmak üzere 1500 denetim kadrosu alınacak!

Hem konut hem de otomobil sektöründe son dönemde yaşanan peş peşe artışların ardından Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamalarda fahiş fiyatların önüne geçilebilmesi amacı ile denetimlerin gerçekleştirildiği öğrenildi. Bu denetimler sonucunda otomobil sektöründe düşüşlerin yaşanmaya başlandığından bahseden Bolat, son olarak konut sektörü için de ilanları mercek altına aldı.

Uzun çalışmalar sonucunda fahiş fiyatlar nedeni ile konut sektöründe de cezaların verilmeye başlandığından bahsetti. Bu çerçevede son olarak da konut ilanları için toplamda 54 milyondan fazla ceza kesildiğinden bahsetti. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda denetimleri gerçekleştirmek için bakanlığa 1500 kişilik denetim ekibinin kurulacağını ifade etti.

1500 KİŞİLİK DENETİM EKİBİ ALINCAK!

Yapılan açıklamalara göre, Bakan Bolat denetimler için kuracakları ekip hakkında, "Cumhurbaşkanımızda her Kabine toplantısından sonra enflasyonla sonuna kadar mücadele edileceğini ifade ediyor. Bunu 2026'da tek haneye düşüreceğiz. 'Gerekli denetim, düzenleme gereken neyse en kararlı şekilde yapacağız' diye de mesajları verdi, indirim çağrısını birkaç kere yaptı, sağ olsun bize en büyük desteği Sayın Cumhurbaşkanımız vermiş oldu. 1.500 kişilik yeni denetim kadrosu alacağız. Vatandaşımızda denetim yapılmıyor algısı bitti. Aldığımız geri dönüşlerden vatandaşımızın denetimlerden memnun olduğunu görüyoruz. Memnun olmayanlar sağda solda bize laf atanlar, sosyal medyada trollük yapanların kimisinin çıkarı, kimisinin rantı bozulmuştur." şeklinde ifadeler ile duyuruyu gerçekleştirdi.

500 KİŞİ İÇİN DE DUYURU GELMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde Bakan Bolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise alımı yapılacak olan kişilere ilişkin,

"Fahiş fiyatla mücadele kapsamında KPSS ile bin 500 memur alıp piyasayı denetleyeceğiz.

Otomotiv sektöründeki aldığımız tedbirlerle burada büyük ölçüde normalleşmeyi sağladık. Emlak sektöründe de köpüğün kalkmasını sağladık.

İş dünyası kuruluşları, sektörel dernek ve kuruluşlar, federasyonlar, gıda, mobilya, giyim ve perakende zincirlerinde indirim çağrılarımıza olumlu yanıt verildi." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Yapılan bu açıklamaların ardından şimdi ise alımların ne zaman yapılacağı ve başvuru için gerekli olan şartların neler olacağı konusunda merak edilenler araştırılmaya başlandı.

Haber Editörü