Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa açıklaması geldi!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda bahsedilen yeni anayasa hakkında Adalet Bakanı tarafından yeni açıklamalar geldi.
Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılan açıklamalarda şu an güncel olarak kullandığımız anayasanın darbe anayasası olduğu, bu nedenle de yeniliğe ihtiyaç duyulabileceği ifade edilmişti. Konuya ilişkin daha önce de sık sık açıklamaların yapılmasının ardından ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından da bugün son dakika yeni anayasa açıklaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda muhalefete de yeni anayasaya destek olmaları konusunda çağrıda bulunmuştu. Bakan Tunç ise bu defa siyasilere seslendi.

BAKAN TUNÇ'TAN SON DAKİKA YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından bugün yapılan açıklamalarda önemli konulara değinildi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da darbe anayasası olarak adlandırılan yasa konusuna değinerek "Anayasamızı yapanlar meşru kişiler değil. Dolayısıyla yapanlar açısından bir meşruiyet söz konusu olmayınca sadece bu sebep bile Anayasa'nın değiştirilmesi için geçer bir sebeptir, yeterli bir sebeptir. Bu derece çok reform yapmamıza rağmen Anayasa'mızda yeknesaklık söz konusu değil. Bu da özellikle çelişkili bazı maddeler ortaya çıkardı. Bu sebeple de yeni bir metnin yazılması, hak ve özgürlükleri öne alan, çoğulcu, herkesin görüşünün orada yansıyabileceği, 85 milyon vatandaşımızı kucaklayan, kuşatan demokratik, sivil bir anayasayı milletimiz hak ediyor." dedi.

SİYASİLERE SESLENDİ!

Tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi siyasilere çağrıda bulunan Bakan Tunç, "İnşallah bu çağrıya muhalefet partileri cevap verirler, Mecliste grubu olan partiler, Mecliste grubu olmayan partiler de elbette görüşleri alınabilir süreç içerisinde. Eğer 28. Dönem Parlamentosu millete olan bu borcunu yerine getirmezse milletimiz önüne konan sandıkta bunun cevabını verir. Biz milletimize olan borcumuzu yerine getirmek zorundayız. Bugüne kadar yaptığımız reformlar, Türkiye'nin geldiği bu nokta, Cumhuriyet'imizin geldiği bu nokta, demokrasimizin geldiği bu nokta, artık bu darbe anayasasıyla ileriye gitmek bizim koşumuzu yavaşlatıyor. Daha hızlı koşmak durumundayız. Milletimizin, özellikle refahını daha da arttırabilmek, özgürlüklerini daha da arttırabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bizim milletimize borcumuz var. O nedenle Parlamentoda milletten yetki alan tüm parlamenterlerin, milletvekillerimizin, siyasi partilerimizin genel başkanları da dahil millete olan bu borcunu yerine getirmek için gayret göstermesi gerekir." şeklinde konuştu.