Adana, İzmir, Bolu ve Ankara'da orman yangını! Söndürme çalışmaları devam ediyor

4 ilde başlayan orman yangını için ekipler söndürme çalışmalarına başladı.
Adana, İzmir, Bolu ve Ankara'da orman yangını! Söndürme çalışmaları devam ediyor

Bugün 4 ilde yaklaşık olarak eş zamanlı başlayan orman yangınları ile mücadele devam ediyor. Bolu, Gerede-Ankara yolu Aktaş bölgesi Zeyneller Yaylası mevkiinde başlayan orman yangınının ardından diğer üç ilde de peş peşe yangın haberleri gelmeye başladı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI!

Bolu'da yaşanan orman yangını hakkında Valilik tarafından yapılan açıklamada koordinasyonunda 4 helikopter, 9 arazöz, 4 iş makinesi, 2 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı ve 80 personel ile müdahale edildiği öğrenildi.

3 İLDE DE ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE BAŞLADI!

Gelen diğer ihbarlara göre Adana'nın Kozan ilçesinde Kalkumaç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan orman yangını için 4 helikopter, 2 uçak 10 arazöz ile çok sayıda ekip sevk söndürme çalışmalarına başladı.

İzmir ilinde ise Menderes ilçesinin, Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yine belirlenemeyen neden ile başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak, 16 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı, 7 dozer ile ekipler müdahale etmeye başladı.

Ankara Kızılcahamam'da Meşeler Yaylası Akyarma mevkisinde başlayan orman yangınına ise Orman Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken 4 il için de hem havadan hem de karadan müdahalelerin devam ettiği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Daha fazla ormanların ve canlıların hasar görmemesi için ekipler tarafından dört bir elden çalışmalara devam ediliyor.