Adeta felaket gibi gelecek! Meteoroloji o iller için sağanak ve toz taşınımı uyarısı yaptı

Meteoroloji bugün gece yarısına kadar sürmek üzere peş peşe uyarılarda bulundu. Yapılan bu uyarılara göre sağanak ve toz taşınımı görülebildiği ifade edildi.
Adeta felaket gibi gelecek! Meteoroloji o iller için sağanak ve toz taşınımı uyarısı yaptı

Ekim ayının ortalanmasının ardından havalar da soğumaya, yağış miktarları artmaya başladı. Durum bu şekilde olunca da bölge bölge sağanak yağışların da başladığı, hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi. Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından yapılan son uyarıya göre Akdeniz bölgesinde sağanak ve toz taşınımı yaşanacağı saptandı. Bugün sabah saatlerinden itibaren özellikle yağış haberi gelirken, gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen bu yağış sonucunda sel felaketine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

METEOROLOJİ İL İL UYARDI!

Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Doğu Akdeniz’in Doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Batısında Toz Taşınımı Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesin düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri’de Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor!

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Malatya, Kahramanmaraş çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Adana’nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

screenshot-176.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarıların yanı sıra 81 il için de değerlendirmelerde bulunan Meteoroloji "Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya’nın batısı, Tokat ve Karaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.