AFAD Kurul Üyesi Ersoy’dan son dakika Marmara depremi açıklaması

Geçtiğimiz hafta Gemlik Körfezi’nde meydana gelen deprem vatandaşları tedirgin etti. Bu deprem sonrasında akıllara beklenen olası Marmara depremi geldi! Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan Marmara depremi açıklaması geldi.
AFAD Kurul Üyesi Ersoy’dan son dakika Marmara depremi açıklaması

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi için önemli ifadeler kullandı. Ersoy, en son Marmara’da çifte depremin 1766 yılında olduğuna vurgu yaparak her an bir deprem olabileceğini belirtti. Uzman isim yaptığı açıklamasında “Marmara’da en son 1766’da çifte bir deprem olmuş. Bunun süresi doldu. Dolayısıyla her an Marmara’da bir deprem olma potansiyeli var" diyerek, özellikle İstanbul ve çevresinde olacak depremin büyük yıkıma neden olabileceğini ifade etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve YTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı, Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı, AFAD Kurul Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy bugün Büyükçekmece Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

depremhatay.jpg

MARMARA BÖLGESİ İÇİN SÜRE DOLDU

Şükrü Ersoy, depreme ilişkin yaptığı değerlendirmesinde Marmara Bölgesi için sürenin dolduğunu ve her an yeni bir deprem olabileceğini belirtti. Kentsel dönüşümün her fırsatta altını çizen uzman isim yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Malum Marmara’da büyük bir deprem bekliyoruz ve bu süre de çok uzun olmayacak. Marmara’da büyük deprem olacağını anlamak için uzman olmak gerekmiyor. Tarihsel süreçlere baktığımızda medeniyetlerde önemli yıkımlar yaratan büyük hadiseler var. Marmara’da en son 1766’da çifte bir deprem var. Bunun süresi doldu. Dolayısıyla her an Marmara’da bir deprem olma potansiyeli var. Marmara ve İstanbul hem yapı stoğu açısından hem de nüfus açısından Türkiye’nin en büyük yeri. Ayrıca ekonomik verileri düşündüğünüzde buranın ne kadar önemli bir bölge olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyükçekmece’de bunlardan bir tanesi. Bu hassasiyeti açısından hem Büyükçekmece’de hem İstanbul ve Marmara’ da kentsel dönüşüm çok gerekli . Bu anlamda 1999 depreminden sonra hukuki sorunlar ve finansal sorunlar açısından bir gecikmişlik var. Bunu artık geciktiremeyiz”

İstanbul ve çevresinde olacak bir depremin büyük yıkım yaratacağını ifade eden uzman isim, Büyükçekmece’nin İstanbul depremine dirençli bir şekilde hazırlanacağının da altını çizdi.