AFAD o il için deprem tehlikesi uyarısında bulundu! 6,8 büyüklüğünde depreme karşı dikkat

Afyonkarahisar ilinde geçtiğimiz sene meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından yeniden deprem üretebileceği konusunda uyarı geldi.
AFAD o il için deprem tehlikesi uyarısında bulundu! 6,8 büyüklüğünde depreme karşı dikkat

Geçtiğimiz sene Ayonkarahisar'da meydana gelen depremin ardından uzmanlardan sık sık açıklamalar gelmeye başlamıştı. Bu uyarılardan bir yenisi de AFAD tarafından yapıldı. Gelen son açıklamada Afyonkarahisar ilinde 6,8 büyüklüğünde bir depremin daha üretilebileceği bu nedenle de son derece dikkatli olunmasının gerektiği öğrenildi.

AFAD DUYURDU!

Yaşanabilecek olan olası bir deprem felaketine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği hakkında İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Buldan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

"Can ve mal kayıplarına neden olan Dinar depreminde ve bugüne kadar yaşanan tüm afetlerde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralananlara Allah’tan şifa diliyor ve geçmiş olsun diyorum. Ülkemiz dünyanın önemli deprem kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya kuşağı üzerinde yer almaktadır. Ülkemizin, karmaşık jeolojik yapısı ve jeodinamik konumundan dolayı çok sayıda aktif fay bulunmaktadır. Bu fayların 31’i de Afyonkarahisar ilimizde bulunmaktadır. Devletimiz tarafından ülke genelinde, afetlere ve özellikle de depremlere karşı gerçekleştirilmeye çalışılan zihinsel ve yapısal dönüşüme dahil olarak tedbirli bir il olmak zorundayız"

DEPREME KARŞI ALINABİLECEK OLAN ÖNLEMLER!

Şehirlerin ve konutların mevcut durumu hakkında devlet tarafından yapılan önlemlerin yanı sıra kişilerin kendilerinin de bazı önlemler alabileceği öğrenildi. Bu önlemler ise başlıca şu şekilde verildi;

  • Deprem anında yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda bilinçli olmak ve aile bireyleri ile paylaşmak.
  • Evde ve iş yerinde deprem çantası hazırlamak ve kolayca ulaşılabilecek bir yerde bulundurmak.
  • Evde ve iş yerinde depreme dayanıklı olmayan eşyaları sabitlemek veya kaldırmak.
  • Deprem sonrasında olası yangın, gaz kaçağı veya elektrik çarpması gibi tehlikelere karşı önlem almak.
  • Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar olarak afet sigortası yaptırmak.
  • Deprem öncesi, anı ve sonrasında AFAD’ın resmi internet sitesi, sosyal medya hesapları veya uygulamalarından bilgi almak.

Yukarıda verilen bu önlemleri kişilerin benimseyerek deprem gibi afet durumların öncesinde tedbir amaçlı uygulaması hayati tehlikeyi azaltmaktadır.