AFAD telefonlara mesaj göndererek uyardı! Yarın için dikkat sel ve fırtına kapıda

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından bugün AFAD vatandaşların telefonuna mesaj göndererek sel uyarısında bulundu.
AFAD telefonlara mesaj göndererek uyardı! Yarın için dikkat sel ve fırtına kapıda

Yağışların başlayacağını konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından bugün AFAD tarafından yapılan son açıklama ile birlikte sel felaketinin beklendiği öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre yağışların akabinde yaşanabilecek olan sel felaketine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi.

AFAD SON DAKİKA TELEFONLARA MESAJ GÖNDEREREK UYARDI!

Konu ile ilgili İstanbul ili için AFAD tarafından gönderilen mesajda “Meteorolojiye göre İstanbul’da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır” ifadeleri ile vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

VALİDEN UYARI GELDİ!

AFAD tarafından gönderilen mesajın ardından İstanbul Valisi Davut Gül tarafından vatandaşlar için 'Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız.' şeklinde yayımladığı yazı ile sel ihtimaline karşı önlem alınması gerektiğinin altı çizildi.

METEOROLOJİ DE UYARI MESAJINI YAYIMLADI!

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yaşanabilecek olan sel felaketine karşı Marmara Bölgesine "Marmara Bölgesi'nde 28.09.2023 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde uyarı mesajını iletti.

Yağışın etkili olacağı iller başlıca İstanbul dahil Balıkesir, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce olarak belirlenerek sarı kodlu uyarı ilan edildi.