Afyon’da Ne Yenir? (Afyon’daki En İyi Kahvaltı Mekanları ve Restoranlar)

Afyon’un meşhur yemekleri zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Aynı zamanda farklı yörelerden de esintiler taşır. Et yemeklerinden böreklere, muhallebiden musakkaya kadar pek çok lezzeti bünyesinde barındırır. Afyon’u ziyaret ettiğinizde tadacağınız lezzetlerin çoğunu oldukça beğenecek ve bağımlısı olac
Afyon’da Ne Yenir? (Afyon’daki En İyi Kahvaltı Mekanları ve Restoranlar)

Afyon’un meşhur yemekleri zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Aynı zamanda farklı yörelerden de esintiler taşır. Et yemeklerinden böreklere, muhallebiden musakkaya kadar pek çok lezzeti bünyesinde barındırır. Afyon’u ziyaret ettiğinizde tadacağınız lezzetlerin çoğunu oldukça beğenecek ve bağımlısı olacaksınız.

Afyon’da Mutlaka Yenilmesi Gereken Yemekler

Afyon ziyaretlerinde Afyon yöresel yemekleri denemeden tam olarak Afyonu tanımış ve keşfetmiş sayılmazsınız. Birçok lezzeti aynı anda bulabileceğiz Afyon mutfağında pek çok lezzet beğeninizi kazanacak. Afyon mutfağındaki birçok lezzetin bağımsısı olacaksınız.

· Tandır Çorbası:

Haşlanmış kuşbaşı ete yoğurt eklenerek yapılan lezzetli ve sağlıklı bir çorbadır. Üzerine tereyağı ve pul biber eklenerek servis edilen bu çorbayı Afyona gittiğinizde tatmayı ihmal etmeyin

· Afyon Kebabı:

Dana kuşbaşı etin iyice tereyağında pişirilmesiyle elde edilen lezzetli bir yemektir. Lavaşla servis edilen bu yöresel yemek oldukça sağlıklıdır. Bağımlısı olacağınız Afyon lezzetleri arasında yer alır.

· Zürbiye:

Soğan yemeği olarak da bilinen bu yöresel yemek arpacık soğan, dana kuşbaşı ve nohut kullanılarak yapılan bir sulu yemektir. Oldukça lezzetli ve sağlıklı olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz.

Afyon’da Ne Yenir? (Afyon’daki En İyi Kahvaltı Mekanları ve Restoranlar)

· Gece Köftesi:

Buğday, buldur, un ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bu yemek Afyonda oldukça sevilen lezzetler arasındadır. Misket şeklinde yuvarlanan köfteler sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Afyona gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yemeklerden biridir.

· Ağzı Açık:

Hazırlanan hamurun üzerine kuzu kıymadan yapılan köfte harcının koyulmasıyla hazırlanan lezzetli bir yemektir. Basit bir yapımı olan bu yeme bağımlılık yapan bir lezzete sahiptir.

· Haşhaşlı Pide:

Hazırlanan hamurun içine haşhaş ezmesi konarak hazırlanan bu pide Afyon’da oldukça sevilerek tüketilen yöresel yemeklerden biridir. Bağımlısı olacağınız Afyon lezzetleri arasında yer almaktadır.

· İlibada dolması:

İlibada yaprağının içine ince bulgur koyup üçgen bir şekilde sarılarak yapılan bu yemek oldukça lezzetli ve sağlıklıdır. Afyona geldiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer almaktadır.

Afyon’da Ne Yenir? (Afyon’daki En İyi Kahvaltı Mekanları ve Restoranlar)

· Düğülü Haşhaş Tatlısı:

İnce bulgur, haşhaş, süt ve şekerden hazırlanan bu tatlı Afyonda oldukça sevilen bir tatlıdır. Yapımı oldukça basit olan bu tatlının bağımlısı olacaksınız.

 · Peynirli Afyon Böreği:

Süt, sirke, tuz ve undan hazırlanan hamurun üzerine peynir ve maydanoz eklenerek hazırlanan lezzetli bir Afyon yöresel yemeğidir. Afyonu ziyaret ettiğinizde mutlaka peynirli Afyon böreğini denemelisiniz.

Afyon’un En İyi Restoranları

Afyon’da herkesin damak tadına en iyi lezzetlerle hizmet veren restoranlar yer almaktadır. Afyon restoran tavsiyeleri ile birçok lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Balıktan sulu yemeklere, kebaptan tatlıya Afyon’un meşhur lezzetleri sizleri beklemektedir.

· Aşçı Bacaksız:

Tarihi dokusunun orijinalliğini koruyan bu mekânda Afyon yöresine ait çeşitli lezzetler sunulmaktadır. Özellikle de kuzu etiyle yapılan yemekleriyle bilinen bu yeri Afyonu ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramalısınız.

· Müstakbel Kebap:

Afyon en iyi kebapçı restoranlarından biri olan Müstakbel Kebap; mükemmel servis, farklı anlayış sloganıyla hizmet vermektedir. Bu restoranda tadacağınız kebaplar sizden tam not almayı başaracaktır.

· Numan Usta:

Odun ateşinde pişen iskenderiyle meşhur bu restoranda Afyon yöresine ait birçok lezzeti bulabilirsiniz. Numan Usta’da yiyeceğiniz iskenderin lezzetini unutamayacaksınız.

Afyon’da Ne Yenir? (Afyon’daki En İyi Kahvaltı Mekanları ve Restoranlar)

· Nur Lokantası:

Ekmek kadayıfıyla meşhur olan Nur Lokantası, pek çok kişinin tercih ettiği yerler arasındadır. Afyon kaymağıyla ekmek kadayıfını servis eden bu mekânı Afyona uğradığınızda mutlaka denemelisiniz.

·  Etçi Baba:

Kuzu ve dana etlerinin servis edilgi bir mangal evi olan Etçi Baba da Afyon yöresel yemekler de bulunmaktadır. Etçi Baba’dan yiyeceğiniz mangal sizlerden tam not almayı başaracaktır

· Selçuk Bey Mangal Evi:

Afyon- Antalya karayolu üzerinde bulunan mekân lezzetli yemekleri bulunan bir tesis. Şiş kebap, vali kebabı ve sucuk ekmeğin yanı sıra çeşitli Afyon lezzetlerinin de bulunduğu bu mekânı mutlaka denemelisiniz.

· Pınarbaşı Balık Restoran:

Afyon en iyi balık restoranı denince akla gelen ilk mekanlardan biridir. Muhteşem göl manzarası eşliğinde lezzetli balıklarıyla keyifli bir vakit geçireceğiniz bir yerdir. Özellikle de güveçte balık ile meşhur bu restoranda yediğiniz lezzetleri unutamayacaksınız. 

· Hidayet Abinin Yeri:

Afyon’un meşhur kadayıf tatlısını denemek için mutlaka uğramanız gereken yerler arasındadır. Hidayet Abinin Yerinde yediğiniz ekmek kadayıfının lezzetini unutamayacaksınız.

· İkbal Lokantası:

Köklü bir geçmişe sahip olan lokanta uzun yıllardır hizmet vermektedir. Hem Afyonluların hem de turistlerin uğrak noktası olan bu lokanta kuzu tandır, ızgara sucuk ve ekmek kadayıfı bulunmaktadır. Afyonu ziyarete geldiğinizde mutlaka İkbal Lokantasındaki lezzetleri denemelisiniz.

Afyon’daki En İyi Kahvaltı Mekanları

Sabah kahvaltılarınızda çeşitli lezzetleri sizlerle buluşturan Afyon kahvaltı yerleri, pek çok kahvaltı çeşidiyle sizleri farklı yörelerin lezzetleriyle buluşturacak. Ailenizle, arkadaşlarınızla birlikte rahatlıkla ziyaret edebileceğiniz ve memnun kalacağınız lezzetlerin bulunduğu organik kahvaltılar için Afyon’daki kahvaltıcılar beklentinizi karşılayacaktır.

· Selvi Haşgeşli Yöresel Lezzetleri:

Afyon’un Kasımpaşa mahallesinde bulunan Selvi Haşgeli Yöresel Lezzetleri sabah kahvaltısı için sık sık tercih edilen yerler arasında. Özellikle de kahvaltıları bal kaymaklı katmeri ve Afyon katmeriyle meşhur bu mekânı Afyon ziyaretinizde mutlaka denemelisiniz.

· Kocatepe 1949 Kahve Evi:

Birçok şehir de hizmet verdiği gibi Afyonda da hizmet veren ve Afyon kahvaltıcı tavsiyesi listesinde ilk sıralarda yer alan Kocatepe 1949 Kahve Evi, kahvaltı menüsünde çeşitli yöresel peynirler, bal, tereyağı, kaymak, domates, salatalık, reçel ve omlet çeşitleriyle müşterilerine hizmet vermektedir.

Afyon’da Ne Yenir? (Afyon’daki En İyi Kahvaltı Mekanları ve Restoranlar)

· Özsüt:

Afyonda iki şubesi bulunan Özsüt, sabah kahvaltısı yapmak için şehirde sıkça tercih edilen yerlerden biridir. Serpme kahvaltı, pratik kahvaltı tabağı ve köy kahvaltısı ile oldukça meşhur olan bu yeri mutlaka denemelisiniz. Özellikle de bu kahvaltıcıda Afyon köy kahvaltısı ile oldukça lezzetli ve keyifli bir kahvaltı yapacaksınız.

· Uğrak Mola Yeri

Bahçede kamelyalarla birlikte oldukça hoş ve ferah bir yer olan Uğrak Mola Yeri, kahvaltı için sıklıkla tercih edilen yerlerden biri. Özellikle de serme kahvaltısıyla meşhur olan bu kahvaltıcıda Afyona geldiğinizde mutlaka sabah kahvaltısı yapmalısınız.

·  Musakka Restaurant 

Hem akşam yemekleri hem de kahvaltı için tercih edilen Musakka Restoran ailenizle, arkadaşlarınızla keyifli bir kahvaltı yapabileceğiniz yerler arasındadır. Afyon ziyaretinizde serpme kahvaltı yapmak için mutlaka denemeniz gereken kahvaltıcılar arasındadır.

· Gülyurt Pasta Cafe & Restaurant

Afyon kahvaltı mekanları denince akla gelen ilk mekanlardan biri olan Gülyurt Pasta Cafe& Restoran; klasik kahvaltı, plus kahvaltı, söğüş tabağı ce serpme köy kahvaltısı seçenekleriyle hizmet vermektedir. Keyifli ve lezzetli bir sabah kahvaltısı için bu mekânı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
 
· Değirmen Kır Bahçesi

Afyon kahvaltı mekanları arasında oldukça meşhur olan Değirmen Kır Bahçesi doğayla iç içe kahvaltı mekanlarından biridir. Gürültüden uzak ve sakin ortamıyla keyifli bir sabah kahvaltısı yapmak için gönül rahatlığıyla bu mekânı tercih edebilirsiniz.

· Bizim Kır Bahçesi

Doğanın içerisinde temiz havasıyla harika bir kahvaltı yapmak için en iyi yerlerden biridir. İçerisinde oyun alanı da bulunan bu kahvaltıcıyı çocuklu aileler için birebirdir.  Bahçesiyle sizi kendine hayran bırakacak olan bu mekânda organik lezzetlerden oluşan lezzetli bir sabah kahvaltısı yapabilirsiniz.

· Kadaifçioğlu Restaurant

1960 yılından beri hizmet veren restoran kahvaltı için sıklıkla tercih edilen yerler arasındadır. Geniş ve ferah bir alanda bulunan restoranda çeşitli kahvaltı türleri bulunmaktadır. Özellikle de serpme kahvaltısı çok sevilen bu mekânda keyifli bir sabah kahvaltısı yapabilirsiniz.
 
· Frigya Organik Köy Evi

Doğayla iç içe sabah kahvaltısı yapmak için muhteşem bir yer olan Frigya Organik Köy Evi, köy kahvaltısı ile meşhur bir yerdir. Sizlerde gürültüden uzak ve sakin bir yerde kahvaltı etmek isterseniz bu metanı mutlaka tercih etmelisiniz.

· NG Afyon

Hem kahvaltı hem de konaklama hizmeti sunan NG Afyon, ailenizle vakit geçirmek için harika bir yer. Muhteşem bir manzara eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz mekânda farklı kahvaltı türleriyle birçok lezzeti deneyimleyebilirsiniz.

· Et – Raf Restoran

Afyon merkezde bulunan Et-Raf Restoran kapalı salon, kış bahçesi ve yeşil alan bulunmaktadır. Çocuklu ailelerin rahatlıkla vakit geçirebileceğiniz bu mekânda çeşitli konsept kahvaltılarla pek çok lezzeti deneyimleyebilirsiniz.

·  Pan Cafe & Fırın

Afyon merkezde bulunan Pan Cafe & Fırında çeşitli kahvaltı türleri, börekler ve çikolatalı gözleme bulunmaktadır. Uygun fiyatları ve çeşitli lezzetleriyle keyifli bir sabah kahvaltısı yapabileceğiniz mekanlar arasındadır.